تورم باعث ثروتمندتر شدن بیشتر سران و وابستگان آنها و عمیقتر شدن گسست طبقاتی شده است
تورم در کشور با سرعت باورنکردنی در حال افزایش است. این تورم در جامعه باعث افزایش گسست طبقاتی شده که به وضوح میتوان آنرا در خیابانهای شهرها مشاهده کرد. نرخ تورم نقطهای در تیرماه امسال به عدد ۴۳.۶ درصد رسیده است. بالا رفتن تورم نقطهای به معنی فقیرتر شدن بیشتر خانوارها میباشد. مردم در تیر امسال بایستی ۴۰ درصد بیشتر برای هزینههای زندگی خرج کنند. خانوادههایی که درآمد ثابت دارند با بالا رفتن تورم مجبور به کاهش خرید شدهاند.
نرخ تورم ماهانه تیر امسال به ۳.۵ درصد رسیده است. این عدد نشان دهنده افزایش قیمت اجناس فقط در یک ماه گذشته است. نرخ تورم ماهانه تیر در حالی ۳.۵ درصد است که در بیش از ۱۲۰ کشور جهان نرخ تورم سالانه کمتر از ۳ درصد است. یعنی افزایش قیمتی که مردم ایران در یک ماه تجربه میکنند در اکثر کشورهای جهان در یک سال تجربه نمیشود.
چپاول و سرقت اموال مردم توسط سران حکومت زمینه ساز گسست طبقاتی

چپاول و سرقت اموال مردم توسط سران حکومت باعث ایجاد یک گسست طبقاتی شده است. ایجاد این گسست در نهایت به اعتراضات گسترده منجر میشود. این اعتراضات در رشد خود از اعتراضات صنفی به مطالبات سیاسی و احقاق حقوق به سرقت رفتهشان میانجامد. نمونه آن اعتراضات مردم خوزستان به بیآبی بود که در چند روز رنگ سیاسی به خود گرفت.
حسین سرآبادانی در مصاحبه با خبرگزاری مهر (۳مرداد۱۴۰۰) به رشد نابرابریها و تقسیم ثروت که به گسست طبقاتی منجر شده اشاره میکند. وی تصریح میکند: «دهه ۹۰ یک دهه نگران کننده در افزایش عمق نابرابریها بود. شاخص ضریب جینی در بازه سالهای ۹۲ تا ۹۷ همواره یک روند صعودی داشته است.»
افزایش ضریب جینی در دهه۹۰
وی در ادامه به فقیرتر شدن فقرا و ثروتمندتر شدن وابستگان به حاکمیت و عمیقتر شدن گسست طبقاتی اشاره میکند. سرآبادانی میگوید: « وقتی ضریب جینی افزایش پیدا میکند یعنی سه حالت رخ داده است. اول اینکه سهم دهکهای فقیر کاهش و سهم دهکهای ثروتمند افزایش پیدا کرده است. دوم سهم دهکهای اول کاهش، ولی دهکهای بالا ثابت مانده است و سوم اینکه شرایط فقرا ثابت، ولی ثروتمندان ثروتمندتر شدند…. متأسفانه آمار نشان میدهد در اقتصاد ایران در دهه ۹۰ حالت اول رخ داده است. یعنی سهم ۲۰ درصد فقیر جامعه همواره کاهشی و سهم ۲۰ درصد ثروتمند همواره افزایشی بوده و متأسفانه این بدترین حالت از حالات ضریب جینی است.»
۷۰ درصد مشاغل دولتی در اختیار سه دهک ثروتمند
به این ترتیب سهم مردم از ثروتهای کشور روز به روز کاهش یافته و مردم هر لحظه فقیرتر میشوند. تسلط رانت و فساد سران حکومت بر جامعه، زمینهساز افزایش گسست طبقاتی شده است. سرآبادانی در ادامه به بحران و وضعیت اشتغال در جامعه اشاره میکند. وی میگوید: «یکی از ریشههای ساختاری نابرابری درآمد، تبعیض در نظام حقوق و دستمزد است. بعنوان مثال ۷۰ درصد مشاغل دولتی در اختیار سه دهک ثروتمند است. میانگین درآمد کارگران بخش خصوصی با دستمزد نیروهای دولتی سه میلیون تومان است. از ۱۰ میلیون کارگر، ۵.۵ میلیون از دهکهای متوسط و پایین جامعه هستند که حداقل حقوق را میگیرند. ۳۵ درصد شاغل کشور در ۵ دهک اول است. طبق گزارشهای وزارت کار ۵ میلیون کارگر نصف حداقل دستمزد میگیرند. این اطلاعات بیان میکنند که مهمترین بحرانی که با آن رو به رو هستیم بحران نابرابری است.»
گسست طبقاتی زمینه ساز تغییرات بنیادین در جامعه
گسست طبقاتی زمینه ساز همه تغییرات بنیادین در جهان میباشد. دولتهای سرمایهداری نهایت تلاش خود را انجام میدهند تا فاصله طبقاتی در کشور خود را کم کنند، تا زمینه بحرانهای اجتماعی فراهم نشود. اما در دیکتاتوری حاکم بر ایران این گسست طبقاتی هر روز بیشتر و عمیقتر میشود. این گسست اولین عامل ناپایداری حکومت و آمادگی مردم برای اعتراض و برهم زدن نظام حاکم بر کشور میباشد.
- افزایش شکاف طبقاتی در دهه ۹۰ و کوچکتر شدن طبقه متوسط
- کودکان کار و خیابانی محصول حاکمیتهای دیکتاتوری و جامعهای طبقاتی است
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96