گزارش سازمان نجات کودکان : «جنگ علیه کودکان را متوقف کنید»
سازمان نجات کودکان (Save the children)، روز ۲۴ بهمن ۹۸ گزارشی با عنوان «جنگ علیه کودکان را متوقف کنید» منتشر کرده است.
سازمان نجات کودکان که در سال ۱۹۱۹ در انگلستان تأسیس شد، یک جنبش جهانی است که از ۲۹ سازمان ملی عضو تشکیل شده است و در ۱۲۰ کشور جهان فعالیت میکند. هدف این سازمان این است تا زندگی کودکان از طریق آموزش بهتر، مراقبتهای بهداشتی و فرصتهای اقتصادی و همچنین تهیه کمکهای اضطراری در بلایای طبیعی بهبود یابد.
تحققات این سازمان حاکیست که کودکان بیش از هر زمان دیگری در خطر بزرگ شدن در جنگ، سوء استفادههای جنسی و بکارگیری آنها توسط گروههای مسلح هستند.
بر اساس تازهترین گزارش این سازمان، از هر ۶ کودک در سراسر جهان یکی، یعنی ۴۱۵ میلیون کودک در کل در سال ۲۰۱۸ ساکن در منطقه جنگی بوده اند که این آمار دو برابر آمار گزارش شده در سال ۱۹۹۵ است.
مطابق این گزارش، حوادثی با نقضهای بزرگ علیه کودکان، از سال ۲۰۱۰ تاکنون ۱۷۰ درصد افزایش داشته است. همچنین از سال ۲۰۱۰ افزایش ۳۴ درصدی را در تعداد کودکانی که در مناطق جنگی زندگی میکنند، شاهد بودهایم.
به گفته مدیر اجرایی سازمان نجات کودکان، ینگر آشین «حیرت آور است که دنیا هیچ عکسالعملی نسبت به هدف قرار گرفته شدن کودکان انجام نمیدهد و مسببان آن را مجازات نمیکند.»
آقای آشین در این گزارش گفته است که اگر دولتهای جهان هیچ کاری برای حفاظت از کودکان انجام ندهند و مسئولان این جنایات محاکمه نشوند، تخریب زندگی آنها ادامه خواهد یافت.
وی معتقد است که براساس برآوردها، از سال ۲۰۰۵ میلادی، ۹۵ هزار کودک کشته شده، دهها هزار تن دزدیده شدهاند و میلیونها کودک دسترسی به تحصیلات و امکانات بهداشتی ندارند.
در این گزارش آمده است که شمار کودکانی که در معرض نقضهای فاحش حقوق بشری نظیر قتل، نقص عضو ، بکارگیری توسط گروههای شبهنظامی، آدمربایی، حمله به مدارس و بیمارستانها، عدم دسترسی به نیازهای اولیه انسانی ، تجاوز و دیگر اشکال خشونت جنسی قرار میگیرند به رکورد تازهای رسیده است.
این گزارش که برای اولین بار به بررسی تهدیدهایی براساس جنسیت کودکان پرداخته، نوشته است: «دخترها بیشتر در معرض آزار جنسی و دیگر اشکال خشونت براساس جنسیت از جمله ازدواج در کودکی قرار میگیرند. در مقابل، پسرها بیشتر در معرض کشته شدن یا نقص عضو، ربوده شدن و بکارگیری توسط گروههای مسلح قرار دارند.»