کودتای ۲۸ مرداد علیه تنها دولت ملی ایران؛ زمینه ساز دو دیکتاتوری سطنت شاه و سلطنت ولی فقیه
در غروب سیاه و دردناک ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت مصدق که پس از انقلاب مشروطه، آخرین نقطه امید برای استقرار ارزشهای انقلاب مشروطه بود، کودتا صورت گرفت. کودتای ۲۸ مرداد محصول ائتلاف مثلث شوم خودکامان، واپسگرایان و استعمارگران علیه دولت دکتر محمد مصدق بود.
در انقلاب مشروطه، ضمن تجلی یافتن پارلمان، قدرت نامحدود شاه در چارچوب اراده ملت، محدود شد. اما استبداد شاهی به پشتوانهی استعمار، آرام نمیگرفت و هر زمان که میتوانست علیه جبهه آزادی میتاخت.
در یکی از دورههای پس از انقلاب مشروطه، توطئه خلع سلاح رزمندگان مشروطه در پارک اتابک عملی شد. همراه با این کار ستارخان از صف انقلاب تصفیه شد. این کار زمینهساز ادامه قدرت مستبدان گردید.
قیام جنگل به پیشتازی میرزا کوچک خان توسط رضاخان به خاک و خون کشیده شد. جنبشهای خیابانی و پسیان نیز سرنوشتهای مشابهی پیدا کردند.
با سقوط استبداد رضا شاه در شهریور ۱۳۲۰ فرصتی برای آزادی احزاب و بازیابی قدرت پارلمان فراهم شد. بالاترین محصول این دوره نخستوزیری دکتر محمد مصدق در بهار سال ۱۳۳۰ بود. او با شعار «ملی کردن صنعت نفت» ناگزیر از به چالش کشیدن استعمار خارجی شد.
سرانجام روز ۲۸ مرداد فرا رسید؛ اوباشان در سکوت حزب توده و لحظه شماری روحانیونی مانند کاشانی و بهبهانی برای بازگشت شاه، در خیابانهای تهران به راه افتادند و زمینه کودتا را فراهم کردند.

در این روز کودتایی به وقوع پیوست که ایران را برای ۲۵ سال دیگر در زیر چکمههای استبداد فرو برد و جوانان بسیاری به اسارت رفتند و خونهای زیادی بر زمین ریخته شد. پس از سرنگونی سلطنت پهلوی نوبت به سلف تاریخی آن «روحانیت» و «نظام جمهوری اسلامی» و بقول خمینی «سلطنت مطلقه ولایت فقیه» رسید تا با بهانه قرار دادن دین و مذهب سرکوب را به بالاترین حد خود برساند.
رسالتی که مصدق برای استقلال ایران و با پرچم ملی کردن صنعت نفت شروع کرد با این کودتا پایان نیافت و تا امروز به رغم همه جنایتها زنده و پویاست.
این رسالت ملی، خود را در تظاهرات و اعتراضات گسترده خیابانی سالیان و بطور مشخص در اعتراضات سالهای ۹۶ و ۹۷ و نهایتا در اعتراضات آبان ۹۸ نمایان ساخت. بنابراین کاروان آزادی در ایران هرگز از حرکت باز نایستاده و همچنان به پیش میتازد تا آزادی را برای ایران به ارمغان بیاورد.
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96

