در بن بست اقتصادی هیچ راه کاری برای کم شدن تورم وجود ندارد
کم شدن تورم اصلی ترین خواسته مردم از سران حکومت است. افزایش تورم باعث فشار طاقت فرسا بر مردم شده است و هر آن احتمال انفجار آتشفشان خشم مردم میرود.
عمدهترین چالش اقتصادی که این روزها همه اقشار با آن درگیر هستند مساله تورم است. تورم تنها به روی اقتصاد ایران سایه نگسترانده، بلکه آنرا از داخل و بیرون پوسانده است. این روند نابودی سر باز ایستادن ندارد و با شتاب بالایی در حال حرکت است. تورم از دهه ۶۰ بر اقتصاد ایران چنبره زده است. بدلیل سیاستهای غارتگرانه سران حکومت تورم به امری عادی اما جانکاه در زندگی مردم تبدیل شده است. کم شدن تورم از دهههای قبل خواسته اصلی مردم بوده و هست.
افزایش هزینه سبد معیشت به ۱۰ میلیون تومان
افزایش روزانه قیمت کالاها یک امر رایج در زندگی روزانه مردم عادی شده است. نتیجه این گرانیها، کوچک شدن هر چه بیشتر سفرههای مردم است. تورم ناشی از گران شدن خوراکیها باعث افزایش ۳۲ درصدی هزینههای یک زندگی معمولی شده است.
سبد معیشت یک خانوار ایرانی در بهمن۹۹ برابر با ۶.۸ میلیون تومان بوده است. در حالیکه شورای عالی کار حداقل حقوق یک کارگر در سال۱۴۰۰ را ۴ میلیون تومان تصویب کرد. اما با گذشت کمتر از ۳ ماه از سال هزینهها ۳۳درصد رشد داشته است.
فرامز توفیقی در مصاحبهای با اقتصاد۲۴ (۲۶خرداد۱۴۰۰) به دستمزد کم کارگران اشاره کرده است. وی تصریح میکند: «در حال حاضر سبد معیشت یک خانوار معمولی فاصله چندانی تا ۱۰ میلیون تومانی شدن ندارد. یعنی یک کارگر ساده اگر ماهانه ۵ میلیون تومان درآمد داشته باشد، باید از طریق دیگری حدود چهار میلیون تومان دیگر جور کند تا بتواند امورات یک خانوار ۳.۳ نفری تامین کند.»
کارفرمایان بدلیل وجود لشکر بیکاران و گرسنگان کارگران را مجبور به کار با حداقل حقوق میکنند. سران حکومت، نسبت به این استثمار آشکار نه تنها اعتراضی ندارند بلکه آنرا تشویق هم میکنند.
وارد نشدن کاندیداهای انتخاباتی به موضوع اقتصاد

در انتخابات قبل وعدههای اقتصادی از مهمترین موضوعاتی بود که به آن پرداخته میشد. اما امسال بدلیل وخامت اوضاع اقتصادی که در تاریخ کشور بینظیر است، هیچ کاندیدایی طرح مشخصی برای اصلاح ساختار اقتصادی کشور نداشت.
ویژگی مشترک اغلب وعدههای اقتصادی کلیگویی و ندادن نقشه مسیر رسیدن به این وعدهها بود. وجه مشترک همه آنها رو آوردن به اقتصاد صدقهای برای اغوا شنوندگان است.
تغییر در وضعیت معیشتی در گرو تغییر سیاسی است
کارگران و اقشار ضعیف دیگر گوش به حرفهای سران حکومت نمیدهند. آنها بخوبی میدانند که عامل اصلی فقر و تنگدستی آنها همین افراد هستند. تا زمان تحقق یک تحول اقتصادی نبایستی انتظار کم شدن تورم و بهتر شدن وضعیت معیشتی مردم را داشت. این تحول اقتصادی در گرو یک تحول سیاسی و سرنگونی این حکومت چپاولگر است. مردم در صورت محقق شدن این مهم میتوانند انتظار بهبود شرایط زندگی را داشته باشند.
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96