یک میلیون کودک ایرانی در معرض موج سوم و چهارم کرونا
به رغم بی اعتنایی حسن روحانی و وزیر آموزش و پرورش وی نسبت به تهدید بازگشایی مدارس و قراردادن ۱۴.۵ میلیون کودک در معرض ابتلا به کرونا، هشدارها و به صدا درآوردن زنگ خطر گسترش کرونا از سوی متخصصان و پزشکان همچنان ادامه دارد.
در رابطه با تهدید پیش رو در فصل پاییز امسال، عبدالله کریمی استاد دانشگاه علوم پزشکی بهشتی با بیان اینکه بعد از موج سوم کرونا و پس از بازگشایی مدارس، تهدید موج چهارم هم وجود دارد، میگوید که بعد از بازگشایی مدارس و ظهور آنفلوانزا، موج چهارمی هم از راه میرسد که در آن کودکان هم به خاطر حضور آنفلوانزا و کرونا کنار هم میزان درگیری بیشتری باید داشته باشند.
وی در رابطه با ساختار جمعیتی ایران افزود: «در ایران حدود ۳۰ درصد جامعه زیر ۱۹ سال سن دارند و حدود ۵ تا ۱۰ درصد افراد درگیر جامعه با بیماری کووید ۱۹ را این گروه سنی تشکیل میدهند که ۹۵ درصد بدون علامت یا با علائم خفیف، حدود چهار درصد نوع شدید و کمتر از یک درصد از نوع بحرانی هستند. یعنی در کل کشور حدود ۲۵ میلیون نفر زیر ۱۹ سال داریم که پنج درصد کل افراد درگیر جامعه از بین این ۲۵ میلیون هستند.»
استاد دانشگاه علوم پزشکی بهشتی با فرض اینکه ۸۰ درصد جامعه به این ویروس آلوده خواهند شد، ادامه داد: «اگر فرض کنیم تا پایان پاندمی ۸۰ درصد کل جامعه آلوده بشوند میشود حدس زد از ابتدا تا پایان پاندمی یک میلیون کودک آلوده خواهیم داشت و ۵۰ هزار نفر از اینها دچار بیماری شدید خواهند بود و ۱۰ هزار نفر آنها دچار وضعیت بحرانی خواهند شد.»
وی به نقش کودکان به عنوان زنجیره انتقال این بیماری گفت:
«میزان مثبت شدن تست real time pcr در کودکان ۲ تا ۱۰ سال، حتی در تماس با فرد مثبت، نسبت به بقیه کم است. بنابراین نقش انتقال به دیگران در این گروه سنی اگر بدون علامت باشند، نسبت به بزرگسالان کمتر است. اما به هر حال در زنجیره انتقال قرار میگیرند و آنهایی که علائم شدید و علائم بحرانی دارند بیشتر از کسانی که بدون علامت هستند یا علامت متوسط دارند بیماری را میتوانند منتقل کنند.»
وی در رابطه با شیوع همزمان آنفولانزا و کرونا گفت: «اگر این دو با هم باشند شانس عوارض بیشتر خواهد بود و جالب اینکه اینها از نظر بالینی و تصویربرداری قابل افتراق از همدیگر نیستند. همچنین تستهای اختصاصی هم به راحتی بیماری ناشی از آنفلوانزا و کووید را از هم جدا نمیکنند.»
این استاد دانشگاه نسبت به تهدید آنفولانزا برای کودکان زیر پنج سال افزود: «مسئله بعد این است که درخصوص ویروس کرونا میزان شیوع آن در بچههای زیر پنج سال کمتر است، اما آنفلوانزا در بچههای زیر پنج سال میزان بالاتری دارد و میزان کشندگی آن هم بیشتر است.»
وی افزود: «اگر آنفلوانزا در گردش باشد و عفونت همزمان ایجاد کند، برای این تعداد جمعیت چگونه واکسن آماده کنیم؟ چند دوز واکسن در بخش دولتی و خصوصی آماده عرضه به مردم داریم؟ اگر کمبود داریم این کمبود را چگونه مدیریت کنیم تا واکسن به دست افراد پرخطر شامل کودکان زیر پنج سال، افراد حامله، کادر پزشکی و افراد دارای بیماری مزمن و نقص ایمنی برسد.»
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96
