به من بگویید مدیرکل مردهشورخانه؛ واکنش نمکی به رشد ۱۰ برابری کرونا در خوزستان
همزمان با افزایش مجدد آمار مبتلایان به کرونا، و به ویژه رشد ۱۰ برابری بستری کرونا در خوزستان سعید نمکی، وزیر بهداشت، ضمن انتقاد از عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی گفته است: «نام مرا به جای وزیر بهداشت بگذارید مدیرکل مرده شورخانه».
او از عدم هماهنگی سایر ارگانها با وزارت بهداشت شکایت کرده و گفته است که وزارت بهداشت «برای تردد از مرزها به سمت عتبات و برگشتش مجوز و اجازه» نداده است.
وزارت بهداشت در آخرین آمار رسمی که درباره مرگ و میر ناشی از کرونا ارائه داده است، گفته است که در طول ۲۴ ساعت گذشته ۸۹ نفر دیگر از بیماران مبتلا به کرونا قربانی شدهاند و ۸ هزار و ۲۶۳ بیمار جدید نیز شناسایی شدهاند.
با احتساب آمار جدید، طبق گزارش وزارت بهداشت تاکنون یک میلیون و ۵۸۲ هزار و ۲۷۵ نفر به کرونا مبتلا و ۵۹ هزار و ۵۷۲ نفر قربانی شدهاند. البته همانطور که برخی نهادهای رسمی از جمله سازمان نظام پزشکی پیش از این اعلام کرده، همگان میدانند که برای دستیابی به آمار واقعی مبتلایان و فوتیهای کرونا، باید آمار رسمی را دست کم سه تا چهار برابر کرد.
پس از شیوع گسترده ویروس جهشیافته کرونا در استان خوزرستان، مقامهای بهداشتی استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی، گیلان و هرمزگان نیز گفتهاند که بیماران مبتلا به ویروس کرونای جهشیافته در برخی از شهرهای این سه استان شناسایی شدهاند.
رشد ۱۰ برابری بستری کرونا در خوزستان
به گزارش خبرگزاری ایرنا، روز شنبه ۲ اسفند ۹۹، دکتر فرهاد ابول نژادیان، رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز، از گسترش ویروس کرونای انگلیسی در استان خوزستان خبر داد و گفت: از ۱۰ نمونه ارسالی به انستیتو پاستور ۹ نمونه آن ویروس جهش یافته انگلیسی بود که این موضوع بسیار نگران کننده است.
مقامهای محلی در استان خوزستان از رشد ۱۰ برابری بستری شدن بیماران مبتلا به کرونا نسبت به دو هفته قبل خبر میدهند و استاندار خوزستان نیز اعلام کرده این استان وارد پیک چهارم کرونا شده است.
قاسم سلیمانی دشتکی، استاندار خوزستان، روز دوشنبه چهارم اسفند ۹۹، درباره وضعیت این استان هشدار داد و گفت فاز چهارم شیوع آغاز شده و رشد تصاعدی مبتلایان «بسیار خطرناک است».
سلیمانی دشتکی، همچنین ویروس جهشیافته موجود در استان خوزستان را «بسیار مهاجم» و دارای قدرت انتشار بالا دانست.
همزمان محمد علوی، رییس مرکز بهداشت خوزستان، روز دوشنبه ۴ اسفند، در یک گفتوگوی تلویزیونی اعلام کرد آمار مراجعه به بیمارستانهای خوزستان بسیار زیاد است و تختهای آیسییو در بیمارستانها پر شده است. او افزود: «اگر فکر اساسی به حال این موضوع نکنیم، بیمارستانهای استان در روزهای آینده نمیتوانند جوابگوی مراجعین باشند.»
وی با اشاره به روند افزایشی بیماری، گفت حدود ۳۰ درصد موارد ابتلا در کشور مربوط به خوزستان است.
جمال عالمی نیسی، فرماندار اهواز، نیز از پر شدن بیمارستانهای این شهرستان خبر داده است. او با اشاره به اجرای برخی محدودیتهای کرونا از شامگاه یکشنبه، هشدار داد که اهواز در وضعیت قرمز و بحرانی قرار دارد و آیسییوهای بیمارستانها پر شدهاند.
سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران، در مصاحبهای تلویزیونی تایید کرده که روند موارد بستری روزانه در خوزستان «به شدت» در حال افزایش است.
به گفته او، شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.
در شهرستان شادگان، سرپرست فرمانداری خبر داده که جاده شادگان از مسیر دارخوین به منظور کنترل شیوع ویروس کرونا تا اطلاع بعدی بسته شده است.
ویروس جهش یافته در سایر استانها
به گفته فاطمه نوروزیان، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، دو شهروند ساکن قشم و بندر لنگه که از امارات به ایران سفر کردهاند، به کرونای جهشیافته مبتلا شدهاند.
ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز خبر داده است که یک پیرزن ۷۰ ساله در شهر منجیل به علت ابتلا به ویروس جهشیافته کرونا جان خود را از دست داده است.
او گفت فردی که از استان البرز به گیلان سفر کرده است، عامل انتقال ویروس جهشیافته بوده است.
وزیر بهداشت هم از شناسایی دو مورد جدید در بیرجند در استان خراسان جنوبی خبر داده است.
با احتساب این موارد، در حال حاضر شیوع ویروس جهش یافته، دستکم در شش استان خوزستان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، گیلان، هرمزگان و البرز گزارش شده است.
همزمان با نگرانی درباره وضعیت استانهای مختلف ، ایرج حریرچی، قائم مقام وزارت بهداشت با اشاره به بحرانی بودن وضعیت خوزستان گفت: تعداد مراجعهکنندگان در این استان از ۲۰۰ نفر در روز به ۳۵۰۰ نفر در روز رسیده است.
در روزهای گذشته، شیوع ویروس جهش یافته در این استان باعث شده است که وضعیت ۱۱ شهر در خوزستان دوباره قرمز شود و «تعداد مبتلایان ۶ تا ۱۴ ساله دو برابر شده است».
ویروس کرونای جهش یافته نخستین بار در بریتانیا شناسایی شده و از قدرت شیوع و ابتلای بالاتری برخوردار است. طرح واکسیناسیون سراسری، روش مؤثری برای مقابله با ویروس جهش یافتهاست اما در حال حاضر دولت هیچ طرحی برای واکسیناسیون سراسری در دست اجرا ندارد.