ورشکستگی سریالی مرغداران و تولید کنندگان مرغ گوشتی بهدلیل نبود نهاده دولتی و وعدههای دروغ جهاد سازندگی، به نابودی جوجههای دسترنجشان منجر شده است.
فیلمهایی از ورشکستگی مرغداران و تولید کنندگان مرغ گوشتی در نقاط مختلف ایران انتشار یافته است. هر روز شمار بیشتری از آنها بهدلیل نبود نهاده دولتی و ضررهای کلان میلیاردی مجبور به نابود کردن جوجههای دسترنجشان میشوند. مرغداران میگویند وزارت جهاد سازندگی وعده داده بود که نهاده به قیمت دولتی به آنها داده خواهد شد. اما این وعده دروغ از آب درآمد و آنها توان خرید نهاده آزاد را ندارند؛ چون قیمت مرغ تولیدی سر بهفلک خواهد گذاشت.
یکی از مرغداران بروجردی روز ۱۸ اردیبهشتماه با انتشار فیلمی از ضرر و زیان کلان خود میگوید: «من تولید کننده مرغ گوشتی شهرستان بروجرد هستم. من روز ۱۸ اردیبهشت جوجهریزی کردهام. طبق وعده مسئولان که گفته بودند تا آخر خردادماه نهادهها با ارز ترجیحی به مرغداران داده میشود، آنها به وعده خود عمل نکردند. اینجانب دیگر توان خرید نهادهها را ندارم. این صرفا جهت اطلاعرسانی به جهاد و دامپزشکی میباشد. بنده روز شنبه اقدام به معدوم سازی این جوجهها خواهم کرد.»
- ابراهیم کمرشکن! خدا کمرت رو بشکنه که کمر مردم رو شکستی! فیلم مرغدار ایلامی خطاب به رئیسی
- تجمع اعتراضی مرغداران در مقابل وزارت جهاد کشاورزی
در دشتستان نیز مرغدار دیگری از ضرر میلیاردی خود میگوید: «امروز ۲۷ اریبهشتماه ۱۴۰۱، بهخاطر بیعرضگی و بیلیاقتی مسئولان تاکنون ۲۰ هزار تلفات داشتهام. دریغ از یک کیلو نهاده دولتی! کی الان جوابگوی ضرر میلیاردی ما هست؟»

شماری از انجمنها و اتحادیههای صنفی مرغداران کشور روز ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۰، با ارسال نامهای خطاب به ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی نوشته بودند:
«حذف آنی ارز ترجیحی برای واردات نهادههای دامی، موجب آسیب جدی و جبرانناپذیر به مرغداران کشور خواهد شد. واحدهایی که تولید کننده مرغ مادر و مرغ گوشتی هستند، ضربهای جدی خواهند خورد».
اما پیش از حذف این ارز نیز از آنجایی که واردات نهادهها و توزیع آن در دست وزارت جهاد کشاورزی و مافیای وابسته به آن بود. نهادهها با قیمتهای چند برابری در بازار آزاد توزیع میشد.
فارس روز سهشنبه ۲۸ مرداد ۹۹ طی گزارشی مینویسد: «دولت ارز 4200 تومانی برای خوراک دام و طیور پرداخت میکند. اما وجود انحصار باعث شده افراد خاص در اولویت باشند، به طوری که 1000 میلیارد تومان ارز به یک نفر خاص داده شده و به دلیل عدم نظارت بر بازار، دلالان آن را به 4 برابر قیمت مصوب میفروشند.»
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96