واگذاری شرکت تراورس از بخش خصوصی به شرکت راهآهن
پس از تجمعات اعتراضی کارگران شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راهآهن طی ماههای گذشته در شهرهای مختلف کشور، در نهایت این تجمعات و اعتصابها نتیجه داد و واگذاری شرکت تراورس از بخش خصوصی به شرکت راهآهن صورت گرفت.
شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راهآهن ( تراورس) بیش از ۶ هزار کارگر در آن مشغول به کار هستند که در اعتراض به ضایع شدن حق و حقوقشان، بارها دست به تجمع اعتراضی زده، اعتصاب کردند و حتی اقدام به بستن ریل راهآهن نمودند.
در این خصوص نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس، با نادیده گرفتن رنج و مشقتی که طی این مدت کارگران شرکت تراورس از بخش خصوصی متحمل شده، در گرمای طاقتفرسای تابستان و در سرمای جانسوز زمستان، در حفظ و نگهداری خط راهآهن تلاش کردند و برای احقاق حقوقشان بارها در مقابل نهادهای دولتی و در محل کار تحصن و تجمع کردند تا دولت را وادار به خروج شرکت از بخش خصوصی نمایند، در برابر رسانهها ظاهر شده و گفت است: «با پیگیریهای چند ساله این جانب، شرکت تراورس که در زمان وزارت عباس آخوندی در وزارت راه به بخش خصوص واگذار شده بود، با رای دادگاه به شرکت راهآهن بازگردانده شد.»

در جنگ جناحهای حکومتی نیز این کارگران هستند که بایستی بهاء آن را پرداخته تا پژمانفر اینگونه زحمات کارگرانی که به یقین نمیداند شغل آنها چیست و چگونه در شنزارهای سیستان و بلوچستان و در برف و بارانهای لرستان و آذربایجان مشغول به کار هستند را به جیب خود ریخته و میگوید: «شرکت تراورس وظیفه حفظ و نگهداری خطوط ریل راهآهن کشور را برعهده دارد که یک وظیفه حاکمیتی است و اصلا نبایستی به بخش خصوصی واگذار میشد.»
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس، در ادامه جنگ جناحهای حکومتی، تجمع اعتراضی و اعتصاب کارگران تراورس برای گرفتن حق و حقوقشان را به باندهای حکومتی نسبت داده و ادامه میدهد: «در طول مدتی که شرکت تراورس به بخش خصوصی واگذار شده بود، کارگران از سوی جریانات مختلف تحت فشار بودند تا در رفت و آمد قطارها در خطوط ریلی کشور اخلال ایجاد کنند، اما کارگران این شرکت با وجود آن که حق و حقوقشان هم ضایع میشد، به هیچ وجه تحت تأثیر فشارهای جریانات مختلف قرار نگرفتند.»
اظهارات این مقام حکومتی در حالی است که کارگر به تامین نان سفره خود و خانوادهاش نیازمند است و برای آن دست به اعتراض و اعتصاب میزند، حقوق ناچیز و حداقلی که به وی پرداخت میشود را سر زمان و بدون تاخیر چند ماهه میخواهد.
یکی از کارگران تراورس در خصوص واگذاری این شرکت با رای قطعی دادگاه به راهآهن مینویسد: «تراورس با رای قطعی به راه آهن برگشت! اما عدهای اندک ناراحت و حجم زیادی از پرسنل خوشحالند!
چه کسانی خوشحالند؟! معلوم است قشر مظلوم کارگر و خانوادههای آنها، زیرا کورسوی امیدی در دلشان روشن شده است….

اما چه کسانی ناراحت و البته خشمگین؟! مثل روز روشن هست همانهایی که به ناحق بر مسند قدرت نشستهاند و حقوقهای نجومی میگیرند و هر روز با سرکوب کارگران به دنبال اهداف خود هستند؛ مدیران نالایقی که چندین برابر کارگران حقوق میگیرند و با قراردادهای ننگین و ضررده امپراتوری خود را تشکیل داده و از آن طرف حقوق کارگران را پرداخت نمیکنند؛ حق لباس کارگر و حق بیمه و حق سبد کارگران را نمیدهند.
حداقلها را از کارگر دریغ و دوستان نالایق و بعضا پوشکفروش را در راس امور قرار داده و حقوقهای نجومی به آنها میدهند.
مدیرانی که با آمدن راهآهن احساس خطر کرده و دست به گریبان شورای کارگری و کارگران شده تا اغتشاش را آغاز بکنند و از این کلاه برای خود نمدی بدوزند؛ کوتولههای بیمغزی که جز تبلیغات برای خود هیچ چیز دیگری در چنته نداشته و ندارند.
اکنون زمانی است که کارگران خواستار بازرسیها و حسابرسی به خیانتهایی است که در زمان این مدیریتها ایجاد شده است.
آقای معینی به نوچههای خود زنگ میزند و میگوید، از من درخواست جلسه بکنید! واقعا که خیلی خیلی پررویی میخواد؛ آقایان شورا گول این شخص را نخورید، همین آقا زمانی که فهمید رای به نفع گروه امیرمنصور آریا است، چقدر خوشحال و خندان بود و از آن طرف یک هفته قبل وقتی شنید که رای برگشته به نفع راهآهن، چنان خشمگین و ناراحت شد که نگو و نپرس، حال شده است طرفدار کارگران…
به ایشان بگویید شماها و مدیرانتان باید حساب پس بدهید؛ حقوقهای نجومی و انتصابات نابحق… حقخوریهای زیاد… روز، روز حساب است.»
- ادامه اعتراضات هزاران کارگر تراورس نسبت به واگذاری شرکت و نداشتن امنیت شغلی و معیشتی
- اعتراض کارگران ابنیه فنی راه آهن نسبت به واگذاری مجدد شرکت به گروه امیرمنصور آریا