وال استریت ژورنال با درج مقالهای تصمیم نهاد سیاست خارجی آمریکا در رابطه با دستیابی جمهوری اسلامی به بمب اتمی را به چالش کشیده است
ول استریت ژورنال مینویسد: «نهاد سیاست خارجی واشنگتن بر این اعتقاد است که ایران هر قدر هم به آستانه بمب اتمی نزدیک شود، بمب را منفجر نخواهد کرد.»
جامعه اطلاعاتی آمریکا ادعا میکند که تهران در حال حاضر قدمهایی برای ساخت بمب اتمی بر نمیدارد. این گزارش با اشاره به رد گمکنی خامنهای، ادعای جامعه اطلاعاتی را واهی نامیده و ادامه میدهد: «بسیاری میخواهند فتوای خامنهای علیه ساخت و بکارگیری بمب اتمی را باور کنند که ایران را کشوری در آستانه اتمی بودن نگاه خواهد داشت. این امیدها واهی است… »
وال استریت ژورنال در ادامه گزارش نوشته است:
«خامنهای و دستپروردگانش میلیاردها دلار خرج نکردند و موج عظیم تحریمها و ناآرامیهای اجتماعی را تحمل نکردند که فقط به بمب اتمی نزدیک شوند. آنها هر چه سریعتر بمب را خواهند ساخت و بعدا آنرا توجیه خواهند کرد.
حکومت مذهبی ایران بهتدریج خود را تغییر داده است. خامنهای پراگماتیستها را از رهبری ایران پاکسازی کرده است…
حتی محافظهکارانی که به تعامل دیپلماتیک با غرب برای بهبود موقعیت رژیم و قدرت اقتصادی آن فکر میکردند، مانند رئیسجمهور سابق حسن روحانی (از ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۱) و سخنگوی سابق مجلس، علی لاریجانی (۲۰۰۸ تا ۲۰۲۰)، جایی بر سر میز ندارند.
ایران سرسختتر میشود. ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور جدید سمبل انتخابشدگان جدید است؛ بیرحم، خشکاندیش و بیتفاوت نسبت به احساسات غرب.
از منظر نگاهبانان این حکومت دینی، آمریکا از نهادهایی نظیر شورای امنیت مللمتحد و آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای فشار روی رژیم تا تسلیم خواستهایش شوند، استفاده میکند. نرمهای منع تکثیر و کنوانسیونهای بینالمللی برای تهران بیمعنی هستند. همانطور که خامنهای اخیرا گفت، «هر زمانی که شما امور خود را منوط به همکاری غرب کردید، شکست خوردید. هر زمان که به جلو حرکت کردید و بدون اعتماد به غربیها از خود ابتکار نشان دادید، موفق شدید». ایران تلاش نخواهد کرد به آن جامعه جهانی بپیوندد که توسط دشمنانش طراحی و اداره میشود.
ایران دلایل قانع کننده دیگری هم برای تولید بمب اتمی دارد. تابهحال، این حکومت دینی متکی به نیروهای نیابتی شیعه و میلیشیاها برای اعمال قدرت و نفوذ خود در سراسر خاورمیانه بوده است. این راهی کم خرج و مؤثر است. برای اطمینان از اینکه ایران میتواند در مقابل غرب، اسراییل و کشورهای عرب خلیج بایستد، رژیم نیاز به سلاحهای بیشتری دارد. ساختن ارتشها، ناوگانهای جنگی و نیروی هوایی پرهزینه و نیازمند کمکهای فراوان خارجی است. اتکاء به نیروهای نیابتی علیه دشمنان بهخوبی مسلح، کاری خطرناک است. هژمونی ارزان قیمت تنها از طریق بمب اتمی بهدست میآید.
دیگر هیچ مانع جدی بر سر راه جاهطلبیهای اتمی رژیم وجود ندارد. دولت بایدن بسیار قابل پیشبینی و ترسو است. افتضاح افغانستان و لفاظی بر سر پایان دادن به «جنگهای بیپایان» تهران را تشجیع کرده که حالا با مذاکره کردن و مذاکره نکردن بر سر اتمی با آمریکا بازی میکند…
تحریمها به اقتصاد ایران آسیب رساندهاند اما موجب فرونشاندن عطش برای تسلیحات اتمی نشدهاند.
اینکه اسراییل با یک حمله نظامی بتواند صحنه را نجات دهد مورد تردید است. اورشلیم سهم خود را در سخنان درشت نخستوزیرانش داشته است. ولی تابهحال متکی به خرابکاری و قتلهای هدفمند برای عقبانداختن برنامه اتمی ایران بوده است. چنین تدابیری، منحنی اتمی ایران را تغییر نخواهند داد. پیشرویهای تهران در تولید سانتریفیوژ بهزودی حمله پیشگیرانه را غیرممکن خواهد ساخت.
هیچ نیرویی در تاریخ قدرتمندتر از توهم خودساخته نیست. خامنهای هماکنون به چیزی که غرب هنوز فکر میکند غیرممکن است، میاندیشد. او فکر میکند که در آستانه ضربه متقابل خودش به غرب است. کاخسفید و کنگره باید شروع به اندیشه کنند که بعد از اولین انفجار ایران چه خواهند کرد. تا اطمینان حاصل کنند که یک بمب ایرانی تبدیل به یک ضعف و نه یک دارایی برای رژیم شود.
دولت باید تلاش کند تا یک اجماع جهانی را علیه تجارت با تهران تشکیل دهد. اینکار را باید اول با همسو کردن فرانسه، این کشور اروپایی که جدیتر از همه بر سر عدم تکثیر است، انجام دهد. کنگره میتواند لایحهیی تصویب کند که دسترسی به بازارهای آمریکا را برای آنان که با ایران تجارت کنند، محدود سازد.
اگر کاری صورت نگیرد، واقعگرایی و شکستپذیری (که اغلب با هم همراه هستند) میتواند نقش تعیینکنندهای به نفع رژیم بازی کند.»
- جان بدر بردن ۱۰۰ تن دانشمندان و مهندسان هسته ای ایران از انفجار بوسیله کوادکوپتر در کرج
- واشینگتن پست؛ افشای ایران در دستیابی به سلاح هسته ای از طریق اسناد به سرقت رفته
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96