با کاهش خرید تضمینی گندم از کشاورزان در سال جاری باید ۴ میلیون تن گندم وارد کنیم
خرید تضمینی گندم از کشاورزان، از جمله مشکلات کشاورزان گندمکار کشور میباشد که سالها است ادامه دارد. علیقلی ایمانی، نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور پیشبینی نمود که در سال جاری مجبور به وارد کردن ۴میلیون تن گندم خواهیم بود.
علیقلی ایمانی در روز ۳ تیر ۱۴۰۰، با اشاره به وضعیت وخیم تولید گندم در کشور گفت: «تاکنون فقط ۲میلیون تن گندم به مراکز خرید دولتی تحویل داده شده است. این میزان گندم تحویلی، ۲۲ درصد کمتر از مشابه سال قبل است.»
ایمانی افزود: «با ادامه روند فعلی و کاهش خرید تضمینی گندم از کشاورزان گندمکار، ما برای سال جاری نیاز به واردات گندم خواهیم داشت. پیشبینی میشود امسال، برای تأمین آرد و نان کشور نیاز به وارد کردن ۴ میلیون تن گندم خواهیم داشت.»
کشاورزان نگران کمبود بذر هستند
نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور، به ریشهیابی در این زمینه پرداخت. وی علت کم شدن گندم تحویلی به دولت را نگرانی کشاورزان از کمبود بذر برای سال آینده دانست. علیقلی ایمانی در این زمینه گفت: «پیشبینی میشود امسال با کاهش ۳ میلیون تنی خرید گندم از کشاورزان مواجه شویم. کشاورزان گندمکار بدلیل مشکلاتی که برای تهیه بذر وجود دارد، همچنین ثبات قیمتی برای خرید کالایی وجود ندارد. به همین دلیل گندمکاران کشور حدود ۳۰ درصد از محصول تولیدی خود را عرضه نکردهاند. اگر خرید تضمینی گندم از کشاورزان با تهیه بذر به موقع و قیمت مناسب پشتیبانی نشود، کشاورز در این کار متضرر خواهد شد. به همین دلیل کشاورزان یک سوم از گندم تولیدی خود را پیش خودشان انبار کرده و تحویل ندادهاند.»
مشکلات کشاورزان که از دو جبهه زیر فشار هستند
علیقلی ایمانی میگوید: «طبق بررسیهای به عمل آمده، دو دلیل عمده برای کاهش تحویل گـندم از سوی کشاورزان گندمکار وجود دارد.
اول، خشکسالی و کمبود آب برای کشت
دوم، کمبود و گرانی قیمت بذر»
ایمانی تصریح کرد این دو مقوله ذکر شده از جمله مشکلات عام کشاورزان میباشد که به شدت شغل و زندگی آنها را مورد تهدید قرار داده است. کشاورزی که نگران کمبود و گرانی بذر برای سال بعد خود باشد، معلوم است که مقداری از محصول تولیدی خود را برای سال بعدش نگه میدارد.
اگرچه در ۵ – ۶ سال گذشته، دولت با تضمین خرید گـندم از کشاورزان، حجم تولید داخلی را بالا ببرد، اما این هدف عملی نبوده و نیست. مگر اینکه منافع کشاورزان نیز در نظر گرفته شود. باید که قیمت تعیین شده دولتی، متناسب با رشد تورم در کشور باشد. باید بذر و کود مصرفی کشاورزان تأمین باشد. قیمت کود و بذر باید از ثبات برخوردار باشد. وقتی کشاورز در همه این زمینهها مجبور به پرداخت قیمت از جیب خود باشد، خرید تضمینی دولتی برایش معنایی جز فقیرتر شدن خودش نمیباشد.
- محرومیت کشاورزان اصفهان از آب زاینده رود
- تجمع اعتراضی کشاورزان و بستن پل بند حسن آباد رودخانه کر با تحصن زنان بر روی پل – فیلم
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96