«نقض شدید و فاحش حقوق بشر»؛ شصت و هشتمین محکومیت ایران توسط سازمان ملل
شامگاه چهارشنبه ۲۶ آذر ۹۹،مجمع عمومی سازمان ملل، قطعنامه «نقض شدید و فاحش حقوق بشر» در ایران را تصویب کرد.
به این قطعنامه که توسط کانادا پیشنهاد شده بود، ۸۲ کشور رای موافق، ۳۰ کشور رای مخالف، و ۶۴ کشور رای ممتنع دادند.
شصت و هفتمین قطعنامه در محکومیت «نقض شدید و فاحش حقوق بشر» در ایران، پیش از این در ۲۹ آبان ماه سال جاری در کمیته سوم سازمان ملل با ۷۹ رای موافق، ۳۲ رای مخالف و ۶۴ رأی ممتنع به تصویب رسیده بود. با تصویب این قطعنامه پرونده حقوق بشری ایران برای یک سال دیگر باز خواهد ماند.
در قطعنامه سازمان ملل، ضمن ابراز نگرانی از ادامه تایید مجازات اعدام علیه کودکان، نقض گسترده حقوق بشر، و اعدام افراد بر اساس اعترافات اجباری اخذ شده از آنها، اجرای این اعدامها محکوم گردید.
در این قطعنامه، سازمان ملل متحد، همچنین خواستار آن شد تا رژیم ایران برگزاری انتخابات آزاد و سالم ریاست جمهوری را در سال آینده تضمین نماید.
در قطعنامه سازمان ملل متحد، در مورد تعداد بالای مجازات اعدام ابراز نگرانی شده و به ویژه اعدام مجرمان زیر ۱۸ سال، مثابه نقض تعهدات بین المللی ایران محکوم شدهاست.
در قطعنامه مصوب سازمان ملل متحد، از حکومت ایران خواسته شده است تا به «شکنجه و مجازاتهای بیرحمانه و غیرانسانی و تحقیرآمیز» پایان دهد و از «سرکوب سیستماتیک، دستگیریها و بازداشتهای خودسرانه مخالفان از جمله عمل ناپدیدسازی اجباری مخالفان»اجتناب سازد.
سازمان ملل همچنین در این قطعنامه، از حکومت ایران خواستار رسیدگی به وضعیت و شرایط بد زندانها شده است و همچنین درخواست نموده تا حکومت، زندانیانی را که به دلیل حمایت و دفاع از حقوق زنان بازداشت شدهاند فورا آزاد کند.
در بخش دیگری از قطعنامه تصویب شده سازمان ملل، از ایران خواسته شده است تمامی کسانی را که براساس قوانین بین المللی بازداشت آنها خودسرانه محسوب میشود، آزاد کند.
واکنش نماینده رژیم به قطعنامه «نقض شدید و فاحش حقوق بشر» در حاکمیت ولایت فقیه
نماینده رژیم در این نشست، از قطعنامه انتقاد کرده و گفته است این قطعنامه اصلا «ربطی به حقوق بشر» ندارد. نماینده چین نیز که کشورش منافع تجاری زیادی در ارتباط با ایران دارد، به تصویب این قطعنامه انتقاد کرد و به آن رأی منفی داد.
یادآوری میشود که، دبیرکل سازمان ملل متحد در تاریخ ۲۳ مهرماه سال جاری، در گزارش خود «نقض مکرر و شدید» حقوق بشر در ایران را «مایه نگرانی جدی» دانسته بود.
در قطعنامه سازمان ملل، اجرای حکم اعدام بدون اطلاع قبلی خانواده یا وکیل فرد محکوم را تقبیح شدهاست.
از سوی دیگر، میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، دوشنبه گذشته از اقدام ایران در اعدام روح الله زم روزنامهنگار مخالف رژیم ابراز «شوکزدگی» کرد و از تهران خواست تا متوسل شدن «فزاینده و نگران کننده» این رژیم به مجازات اعدام را متوقف سازد.
میشل باشله ضمن بیان این که «از اعدام روحالله زم در ایران شوکزده شده است» افزود که «محکومیت او به اعدام و اجرای حکم اعدام با چوبه دار نشانه اعترافات اجباری است که تحت شکنجه از او گرفته شده و توسط رسانههای دولتی پخش شده تا به عنوانی اساسی برای محکومیت شخص به کار رود.»
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96
