نگرش مصرفی آموزش و پروش باعث شد که امکانات آموزش مجازی برای دانشآموزان توسط دولت فراهم نشود
فقدان آموزش مجازی در دوران کرونا باعث بازماندن حداقل یک میلیون دانشآموز از تحصیل شد. بیشتر این دانشآموزان در مناطق محروم سکونت دارند. مسئولین در آموزش وپرورش ادعا میکنند برای افرادی که به اینترنت دسترسی ندارند بستههای آموزشی ارسال میکنند. وی همچنین به آموزش از طریق تلویزیون اشاره کرد. این درحالی است که تحصیل در مناطق محروم بدلیل پایین بودن سطح آموزشی قابل مقایسه با دیگر مناطق نیست.
سخنگوی کانون صنفی معلمان اشکال را مصرفی دیدن آموزش از نظر دولت و اختصاص ندادن بودجه کافی به آن میداند. وی میگوید:
«در کلیت سیستم آموزشی ما نگاه حاکمیت و مسئولان دولتی …مصرفی است. به این معنا که آموزش و پرورش را یک نهاد مصرفی در نظر میگیرند که نیاز نیست بودجه زیادی صرف آن شود. این رویکرد نسبت به مناطق محروم و مناطقی که از امکانات شهرها برخوردار نیست و مناطق مرزی، حالتی تصاعدی پیدا میکند.»
- ترک تحصیل بیش از ۲ میلیون دانش آموز بدلیل نداشتن شبکه شاد
- ۱۴۱ هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل در سیستان و بلوچستان
کمبود امکانات آموزشی در مناطق محروم

امکانات آموزشی و تجهیزات مدارس در مناطق محروم بسیار کم است. عمده مدارس، کپری و کانکسی هستند. عدم رسیدگی به مدارس، هر بار باعث سوانح مختلف مانند آتشسوزی و …میشود. بدلیل نگاه مصرفی به آموزش، کمترین بودجه در اختیار این مناطق قرار میگیرد. بهمین دلیل بازسازی و بالا بردن سطح امکانات آموزشی در این مناطق امری محال است.
از جمله عملکردهای حکومت، اختصاص سرباز معلم برای تدریس در مناطق محروم به جای معلم است. پایین آمدن سطح آموزشی بدلیل عدم تخصص سرباز معلمها، از مهمترین علتهای ترک تحصیل در مناطق محروم میباشد. این ترک تحصیل در مرحله اول مربوط به دختران دانشآموز است. بدلیل کمبود امکانات آموزشی شاهد ترک تحصیل بیشتر دختران در مقاطع ابتدایی و متوسطه اول هستیم.
شرط آموزش مجازی داشتن اینترنت و وسایل ارتباطی است
شرط آموزش مجازی داشتن اینترنت و وسایل ارتباطی است. بدلیل محرومیت منطقه، این ابزار کمتر در دسترس دانشآموزان قرار دارد. خانوادهها بدلیل مشکلات معیشتی امکان تهیه موبایل و تبلت را ندارند. سران حکومت هم با چشمپوشی به این مشکل، عملا بر ترک تحصیل این کودکان مهر تایید میزنند. به همین دلیل بیش از ۳ میلیون دانشآموز از چرخه آموزش و پرورش خارج شدهاند. ۸۰ درصد این دانشآموزان در مناطق محروم هستند و دلیل اصلی آن هم نداشتن شرایط برای آموزش مجازی است.
دولتها در بسیاری از کشورها در دوران کرونا امکانات آموزش مجازی را برای دانشآموزان فراهم کردند. اما در ایران هیچ امکانی برای دانشآموزان بخصوص در مناطق محروم، در نظر گرفته نشد. بسیاری از خانوادههای کمدرآمد با صرف هزینه بالا یا با فروش اموال خود موبایل و یا سایر امکانات آموزشی را برای کودکان خود تهیه کردند. در حالیکه طبق قانون اساسی همین حکومت، تهیه امکانات آموزشی وظیفه دولت است.
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96