این لکه نفتی با ابعاد ۳ در ۵ کیلومتر اطراف جزیره خارگ در حال گسترش است، اما کسی مسئولیت آن را به عهده نمیگیرد
خلیج فارس یکی از مهمترین مناطق تولید و انتقال نفت جهان است. از این رو همیشه در معرض آلودگیهای زیست محیطی قرار دارد. به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، یک آلودگی نفتی در اطراف جزیره خارگ ایجاد شده است. منبع این آلودگی در حال گسترش هنوز مشخص نیست. منابع آلودگی در این منطقه خطوط انتقال نفت و نفتکشهایی است که در این منطقه بارگیری میکنند.
فرهاد قلینژاد در رابطه با منبع آلودگی میگوید:
«تاکنون مسئولان فلات قاره این آلودگی را از تأسیسات نفتی بر عهده نگرفتهاند؛ چون ممکن است از نفتکشها باشد.»
در صورت مشخص شدن منشاء آلودگی، هزینه پاکسازی برعهده شرکت مربوطه خواهد بود. به همین دلیل شرکتها تلاش میکنند، خود را از این موضوع مبرا کنند.
طول این لکه نفتی ۵ در ۳ کیلومتر میباشد. در مجموع ۱۵ کیلومتر مربع از سطح دریا آلوده به مواد نفتی شده است. در صورت دیر کرد در مهار و جمع آوری، این لکه میتواند به اکوسیستم دریایی آسیب وارد کند.
جزیره خارگ از آلودهترین نقاط نفتی خلیج فارس است

پیش از این در خرداد ماه ۱۴۰۰ نیز نشت نفت در یکی از سکوهای نفتی جزیره خارگ موجب آلودگی نفتی در اطراف این جزیره شده بود. این منطقه بدلیل تردد بالای نفتکشها همواره در معرض خطر آلودگی قرار دارد. اما تاکنون هیچ اقدام موثری در این رابطه انجام نشده است.
به گفته کارشناسان محیط زیست، فرسودگی خطوط لوله انتقال نفت در کف آب و حرکت مداوم نفتکشها از مهمترین دلایل آلودگی نفتی در منطقه جزیره خارگ است.
خلیج فارس بدلیل وجود چاههای استخراج نفت و عبور نفتکشها همواره از آلودهترین مناطق آبی جهان محسوب میشود. بزرگترین فاجعه نفتی در خلیج فارس هم زمان با جنگ اول خلیج بود. در مدت زمان کوتاهی ۱۱میلیون بشکه نفت به داخل آبهای خلیج سرازیر شد.
جزیره خارگ و خلیج فارس بمدت بیش از ۴ دهه است، در معرض آلودگی قرار دارد. در حال حاضر بیشتر کشورهای حاشیه خلیج فارس فاضلاب خود را بدون تصفیه وارد آبهای خلیج فارس میکنند.
سران حکومت بدون توجه به اکو سیستم جزیره خارگ تنها به فکر کسب سود بیشتر از درآمدهای نفتی میباشند. این بیتوجهی باعث ضربات جدی به تنوع زیست محیطی در خلیج فارس شده است.
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96