حرکتهای اعتراضی و شعارهای معلمان نشان داد، آنها طرح رتبه بندی را یک فریب میدانند
طرح رتبه بندی شغلی معلمان سال گذشته از طرف نمایندگان مجلس به تصویب رسید. عملکردهای دولت و مجلس طی ۸ ماه پس از تصویب این طرح، نشان داد، دولت قصد اجرای آن را ندارد و از ابتدا هم برای فریب معلمان مطرح شده است. آخرین اعتراض سراسری معلمان کشور در روز ۱۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۱، همزمان با روز جهانی کارگر برگزار شد. معلمان کشور با حضوری فعال در صحنه، نشان دادند برای احقاق حقوق خود کاملا جدی هستند و بر ادامه مسیرشان مصمم میباشند.

یک روز پس از حرکت اعتراضی و سراسری معلمان، قالیباف رئیس مجلس و چند تن دیگر از سران حکومت در ادامه فریبکاریهایشان به صحنه آمدند. قالیباف در جلسه علنی روز یکشنبه ۱۱ اردیبهشتماه گفت:
«وظیفه مسئولان در هر سطحی تلاش برای تکریم معلمان است چرا که همه ما به نحوی زیر بار منت و مرهون الطاف معلمان هستیم و بزرگداشت معلم، بزرگداشت جامعه است.»
- جای ظالم ایران نیست! فیلمهای اعتراضات سراسری معلمان و فرهنگیان در شهرهای مختلف
- بازداشت ۴ تن از معلمان در آستانه تجمع سراسری معلمان و روز معلم
علت پیگیر نشدن مجلس برای اجرای طرح رتبه بندی چیست؟
قالیباف در جایگاه رئیس مجلس، بعد از افشای سفر خانوادهاش به ترکیه که به سیسمونی گیت مشهور شد، این موضوع را جنگ رسانهای خواند. وی در ادامه خواستار پیگیری و محاکمه کسی شد که فیلمها و اخبار مربوطه را علنی کرده است.
سوال معلمان این است، اگر قالیباف برای موضوع سیسمونی گیت، خواستار پیگیری و محاکمه عاملان آن میباشد، چرا بهدنبال محاکمه و مجازات کسانی نیست که مانع اجرای طرح رتبه بندی شدهاند؟ کمر چند میلیون معلم کشور روزانه در زیر فشار اقتصادی خم شده است. دهها بار برای احقاق حقوقشان به خیابان آمدهاند. چهار حرکت اعتراضی سراسری انجام دادهاند. چرا قالیباف و مقاماتی مانند او به دنبال اجرای طرح رتبه بندی معلمان نیستند؟
طرح رتبه بندی حقوق معلمان در زیرمجموعه «قانون مدیریت خدمات کشوری» قرار دارد که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسیده است. در این طرح قرار بود، آموزگاران حقوقی معادل ۸۰ درصد حقوق اعضای هیأت علمی دانشگاهها را دریافت کنند. با گذشت ۱۵ سال از تصویب این طرح، هیچ دولت و وزیر و مسئولی خود را ملزم به اجرای آن ندانست و همچنان روی زمین ماند.
برملا شدن طرح فریب برای معلمان سراسر کشور
با اوجگیری حرکتهای اعتراضی و سراسری معلمان، در آذرماه سال ۱۴۰۰، نمایندگان مجلس طرح قبلی را اصلاح کرده و طرح جدیدی را به تصویب رساندند. با گذشت ۵ ماه از اقدام نمایندگان مجلس، طرح رتبه بندی همچنان بلاتکلیف مانده و دولت هیچ اقدامی برای اجرای آن ندارد.
یکی از معلمان لرستان که در حرکت اعتراضی روز ۱۱ اردیبهشتماه حضور یافته بود، در این زمینه گفت:
«هیچ معلمی و هیچ انسان منصفی متن سرهمبندی شده مجلس را نمیتواند به عنوان رتبه بندی معلمان بپذیرد».
یکی دیگر از معلمان در این زمینه گفت: «از ابتدا هم دولت قصد ارتقای حقوق معلمین را نداشته است. چنین طرحهایی نیز صرفا برای خاموش کردن صدای اعتراض معلمان مطرح میشود. همهاش دروغ و فریب است.
دستگیری و بازداشت معلمان ادامه دارد.»
با اعلام حرکت اعتراضی و سراسری معلمان در روز ۱۱ اردیبهشتماه که از چند روز زودتر اعلام گردید، تهدیدات علیه معلمان نیز بالا گرفت. نهادهای امنیتی در همه استانها سعی کردند با تهدید معلمان، مانع از حضور آنان در این حرکت اعتراضی شوند. اما این بازداشتها و تهدیدها مؤثر واقع نشد و معلمان در روز جهانی کارگر در بیش از ۱۷ استان و ۵۰ شهر کشور تجمعات اعتراضی برگزار کردند.
سرکوب معلمان آخرین راه کار سران حکومت
با حضور گسترده معلمان کشور، نیروهای امنیتی و انتظامی در همه استانها سعی کردند جلوی تجمعات را بگیرند. اما این حرکتهای اعتراضی برگزار شد. نیروهای امنیتی نیز اقدام به دستگیری و بازداشت دهها معلم نمودند. در برخی از شهرها با خشونت تمام با معلمان برخورد شد و تنی چند از معلمان مجروح گردیدند.
اما معلمان کشور نشان دادهاند، برای رسیدن به خواستههایشان متوقف نمیشوند. تهدید و بازداشت و احضار آنها توسط نیروهای امنیتی هم در اراده آنها هیچ خللی وارد نکرده است.
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96