معرفی رئیسی به عنوان قاضی در واشنگتن فری بیکن
تحریم انتخابات۱۴۰۰ و در ادامه معرفی رئیسی به عنوان رئیس جمهور بازتاب گستردهای در رسانههای خارجی داشته است. این انتخابات با مهندسی و رد صلاحیت بسیاری از سران سابق حکومت از جمله احمدینژاد و لاریجانی همراه بود. اشارهای به چند انعکاس رسانههای خارجی در این رابطه خواهیم داشت.
تاکید واشنگتن فری بیکن، برنقش رئيسی در اعدام زندانیان در سال ۱۹۸۸
واشنگتن فری بیکن (جمعه۲۸ خرداد۱۴۰۰) در این رابطه مینویسد: «رئیسی جلودار انتخابات رژیم شخصاً قتلعام مخفی صدها منتقد رژیم ایران را در سال۱۹۸۸ تایید کرد. صدای وی در یک فایل صوتی ترجمه شده با قدمت دهها ساله، شنیده میشود. وی در این نوار از قتلعام وحشتناک دفاع کرده و راجع به آن میخندد.»
این روزنامه به کشتار زندانیان سیاسی در تابستان سال۶۷ که رئیسی در آن نقش داشت اشاره میکند. فری بیکن ادامه میدهد: «رئیسی، که در سال۱۹۸۸ بهعنوان معاون دادستان تهران خدمت میکرد. وی در یک هیأت چهار نفره بود که قتلهای زندانی سیاسی را نظارت میکرد. در یک نوار صوتی در اوت ۱۹۸۸، اعضای کمیسیون در حال دفاع از اعدامهاهستند. آنها در حال استدلال برای حمایت از کشتن ۲۰۰زندانی دیگرهستند. آنها با خنده تلاش میکنند که این قتلها تسریع شود.»
انعکاس سی ان ان در رابطه با معرفی رئیسی

خبرگزاری «سی ان ان» به تنگتر شدن حلقه قدرت در ایران اشاره کرده است .این خبرگزاری تصریح میکند: «ایرانیان پای صندوقهایی میروند که یک رئیس جمهور فوق محافظهکار از آنها درمیآید».
سی ان ان در ادامه میافزاید: « صرف نظر از اینکه چه کسی در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود، در نظام سیاسی ایران این رهبر است که حرف آخر را در همه امور مهم حکومتی میزند.»
سی ان ان در ادامه به تحریم انتخابات و به نرفتن مردم پای صندوق رای اشاره کرده است. این خبرگزاری در قسمت پایانی به خواست عمومی مردم برای برپایی یک دمکراسی تاکید میکند.
اشاره آسوشیتدپرس بر معرفی رئیسی و تاثیر آن در جانشینی خامنهای
آسوشیتدپرس هم بر انتقال قدرت به نفرات خامنهای تاکید میکند. این روزنامه در ادامه مینویسد ایرانیان در انتخاباتی شرکت میکنند که به نفع تندروها است. در ادامه این روزنامه به معرفی رئیسی و بحث جانشینی خامنهای اشاره میکند. این روزنامه مینویسد که حکومت ایران در حال استحاله از یک جمهوری به حکومت دلخواه خامنهای است.
تاکید گاردین در کم بودن میزان مشارکت مردم
گاردین بر کم بودن میزان مشارکت مردم در انتخابات تاکید کرده است. این روزنامه مینویسد: « مشارکت پایین در انتخابات میتواند رژیم ایران را با مشکل مواجه کند.» در ادامه این انتخابات را یکی از مهندسی شدهترین انتخابات در تاریخ جمهوری اسلامی میداند. در انتها گاردین به برنامه خامنهای برای هر چه تنگتر کردن حلقه قدرت و تصفیه مقامات ارشد رژیم اشاره میکند.
به این ترتیب خیز یکدست کردن حاکمیتی که خامنهای برداشته است از ابتدا گورزاد شد. مردم ایران با تحریم انتخابات رای واقعی خود به این حاکمیت دادند. جامعه جهانی هم در برابر یک قاضی مرگ قرار گرفته است. یک قاضی که سالها قبل از رئیسجمهور شدن در لیست تحریمهای حقوق بشر قرار داشته است. معرفی رئیسی بعنوان رئیسجمهور برای خامنهای نه تنها خروج از بنبست نیست، بلکه بر بنبستهای این حاکمیت خواهد افزود.
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96