عدم دسترسی بیش از ۸۰ درصد مردم سیستان و بلوچستان به آب آشامیدنی
فصل تابستان است و بیشتر مردم سیستان و بلوچستان در کنار سایر محرومیتها از آب آشامیدنی هم محروم هستند. به نوشته خبرگزاری برنا در روز شنبه ۱۴ تیرماه، و به نقل از معینالدین سعیدی، نماینده چابهار، این استان «پایینترین میزان شاخص دسترسی به آب شرب» را در کشور دارد. وی گفته است که تنها ۱۹ درصد از ساکنین استان سیستان و بلوچستان به تامین آب آشامیدنی بهداشتی دسترسی دارند.
به گفته معینالدین سعیدی، وزارت نیرو مکلف شده که ۷۰ درصد از آب مصرفی نوار ساحلی جنوب را از طریق آبشیرینکن و با دادن تضمین خرید تأمین کند؛ اما متأسفانه این اتفاق نیفتاده است.
او خاطر نشان شده که در شرایطی با این وضعیت در سیستان و بلوچستان مواجه هستیم که تنها بندر اقیانوسی کشور، یعنی چابهار، در این استان واقع است.
این نماینده مجلس در اشاره به بحران آب آشامیدنی در این استان و پروژههای نیمهتمام آب و فاضلاب که از سال ۱۳۶۷ دستنخورده باقیماندهاند، میگوید: «در همه روستاهای حتی ساحلی چابهار یک متر لولهگذاری هم صورت نگرفته است.»
پیشتر نیز در روز پنجشنبه ۸ خرداد ماه ۹۹, ایسنا گزارش کرده بود که اسماعیل حسین زهی, نماینده شهرهای خاش, میرجاوه, تفتان و سایر مناطق روستایی بخشهای کورین و نصرتآباد زاهدان در مجلس یازدهم، از محرومیت بیش از ۸۰ درصدی شهروندان ساکن مناطق روستایی استان سـیستان و بلوچستان از دسترسی به شبکه آبرسانی خبر داد.
محرومیت در این استان به همین ختم نمیشود؛ فقر امنیت غذایی، محرومیت درصد بالایی از کودکان و نوجوانان سـیستان و بلوچستان از آموزش و نداشتن مدرسه و کلاس درس کافی و با کیفیت، سطح پایین بهداشت و درمان، بحران زیستمحیطی گرد و غبار و حاشیهنشینی در شهرهای این استان از دیگر مشکلات مردم این استان است.
علیم یارمحمدی، نماینده زاهدان در مجلس هم پیش از این، عمق فقر و محرومیتی که دامنگستر این استان شده را یادآور شده بود. وی در این خصوص گفته بود ۷۰ درصد مردم استان سـیستان و بلوچستان از دسترسی به شبکه مخابراتی محرومند و نزدیک به ۷۴ درصد ساکنان این استان نیز زیر خط فقر امنیت غذایی قرار دارند.