یک کودک کار قربانی زورگیری چند بزهکار از راننده اسنپ شد
در یک حادثه، راننده اسنپ برای فرار از دست بزهکاران خودروی پراید خود را به سطل زباله و دیوار یک مغازه در اسلامشهر میکوبد. مسافران بزهکار از صحنه متواری میشوند، اما بعد از عقب کشیدن خودروی خود متوجه جسد بیجان کودک کار زباله گرد میشوند. این کودک کار، در زمان حادثه مشغول جمعآوری زبالهها در کنار سطل بوده است. راننده میگوید، در زمان حادثه متوجه حضور کودک کار در کنار سطل زباله نشده است. این حادثه شامگاه سهشنبه ۸ شهریورماه ۱۴۰۱ رخ داد.
چهره شهرهای کشور با تشدید فقر و مشکلات اقتصادی رنگ دیگری به خود گرفته است. این فقر ترکیب کودکان کار در کشور را تغییر چشمگیری داده است. پیش از این جمعیت کودکان کار ایرانی بسیار کمتر از کودکان کار غیر ایرانی بود؛ اما در حال حاضر تعداد کودکان کار ایرانی بشدت افزایش یافته است.

آمارهای منتاقض و غیرواقعی دولتی
آمارهای دولتی بسیار متناقض و غیرواقعی است. طبق آخرین آمارهای رسمی منتشره در سال ۹۹، تعداد کودکان کار در ایران ۷۰ هزار نفر است؛ اما مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار، در سال ۹۶ تعداد کودکـان کار را ۵۰۰ هزار نفر اعلام کرده بود.
یک عضو سابق هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس پیش از این آمار کودکان کار را بین ۳ تا ۷ میلیون نفر اعلام کرده بود. یک علت نبود آمار دقیقی از این کودکان، هراس آنها از دستگیری و یا جدا شدن از خانوادههایشان میباشد.
با تشدید وضعیت اقتصادی در کشور، از سال ۹۹ دیگر هیچ آمار رسمی از کودکان کار در ایران منتشر نشده است. مرکز تحقیقات رفاه دانشگاه علوم بهزیستی به تازگی طی گزارشی، آماری از تعداد این کودکان اعلام کرده است. اما مقامات دولتی در این رابطه اظهار نظری نکردهاند.
رابطه فقر و افزایش کودکان کار
فقر علت اصلی افزایش کودکان کار است. زمانی که حداقل دستمزد یک کارگر کمتر از نصف خط فقر میباشد، بایستی در انتظار افزایش بیشتر کودکان کار هم باشیم. سیاستهای غارتگرانه سران حکومت تنها به فقر بیشتر مردم ایران منجر شده است. این فقر زمینه اعتراضات گسترده را فراهم کرده است.
در اعتراضات آبان ۹۸ کودکان کار نقش بسزایی داشتند. اعتراضات بعدی نیز نشان داد، آنها آماده ایفای نقش خود در گسترش آن خواهند بود.
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/iranworkers
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96