اذعان مقامات به شکست طرح فیلترینگ شبکه مجازی
شبکه مجازی سالها است که به بستری برای کسب درآمد مردم تبدیل شده است. اما حاکمیت بدون توجه به این موضوع، بارها خیز فیلترینگ شبکه مجازی را برداشته است
شبکه های مجازی، امکان تبادل اطلاعات آزاد رابرای همگان فراهم کرده است. این امر همواره موجب هراس عوامل حکومت بوده و هر چند مدت یکبار، درخواست فیلترینگ را علم میکنند. به آخرین مورد آن که صحبتهای خامنهای در هنگام تحویل سال بود میتوان اشاره کرد که خواستار فیلترینگ فضای مجازی تحت عنوان مدیریت فضای مجازی شد.
با توجه به اینکه شبکه مجازی بستری برای کسب درآمدها است، بسیاری از فعالان اقتصادی در شبکههای مجازی ایران همواره نگران بسته شدن اینترنت و یا مسدود شدن شبکه های اجتماعی هستند. در جریان ناآرامی های آبان ۹۸ و قطع اینترنت میلیادها دلار ضرر به این افراد وارد شد زیرا آنها سالها بر روی فعالیت اقتصادی در شبکههای اجتماعی سرمایه گذاری کرده بودند.
حاکمیت در جریان ناآرامیهای سال ۹۶ و استفاده گسترده معترضین از تلگرام تصمیم به فیلترینگ تلگرام گرفت کما اینکه بعد از اعتراضات گسترده سال ۸۸ فیس بوک و توئیتر هم بهمین سرنوشت دچار شدند، و حالاچند ماهی است که صحبت از فیلترینگ اینستاگرام جدی شده است.

از بین رفتن بسیاری از شغلها با فیلترینگ شبـکه مجـازی
سوال اصلی از حاکمیت این است که در شرایط اقتصادی که بسیاری از مردم درگیر معضل بیکاری هستند و یا هزینه های زندگی با درآمدهای ثابت، فاصله نجومی دارند فیلترینگ شبکه مجازی چه کمکی به آنها خواهدکرد؟
البته به یمن پیشرفت تکنولوژی، فیتلرینگ تا حد زیادی بی تاثیر شده است و حکومت مانند قبل نمیتواند بروی آن کنترل داشته باشد. وزیر ارتباطات با اذعان به شکست فیلترینگ شبکه مجازی میگوید:« انسداد سایتها به سیاق گذشته دیگر منسوخ است، چه با رمزنگاریهای پیشرفته و چه با ابزارهای ماهوارهای که بهزودی فراگیر میشود.»
واضح است هر طرح، زمانیکه توسط مردم پشتیبانی نشود آینده ای جز بن بست و شکست ندارد حاکمیت سالها تجربه مبارزه با ماهوراه را دارد اما در نهایت شکست خورد. سرنوشت فیلترینگ شبکه مجازی هم از این قاعده مستثنی نخواهدبود.