فروش ده ها میلیون دلار بنزین ایران توسط آمریکا و توقیف نفتکش دیگر
خبر فروش ده ها میلیون دلار بنزین ایران توسط آمریکا، روز پنجشنبه ۲۳ بهمن ماه ۹۹، در حالی منتشر شد که یک نفتکش توقیفی دیگر نیز در راه است.
سخنگوی وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد: «فروش بیش از یک میلیون بشکه سوخت مصادرهای ایران به پایان رسیده و درآمد آن به بنیاد قربانیان تروریسم در آمریکا خواهد رسید.»
مایک رایموندی اعلام کرد: «یک نفتکش دیگر که هفته گذشته توقیف شده و حامل نفت ایران است در راه رسیدن به بنادر آمریکا میباشد.»
به گزارش یورونیوز، آمریکا در سال گذشته محموله ۱.۲ میلیون بشکه بنزین را که در ۴ تانکر به سمت ونزوئلا در حرکت بود، با اعلام این که آنها حامل سوخت متعلق به ایران هستند توقیف کرد و پس از چندی اعلام کرد که محموله این تانکرها مصادره شده و به فروش میرسد.
سخنگوی وزارت دادگستری آمریکا روز پنجشنبه ۲۳ بهمن ماه ۹۹، اعلام کرد: «فروش محموله مصادره شده اخیراً تمام شد و اکنون مقامات وزارت دادگستری، در انتظار حکم دادگاه واشنگتن هستند تا بتوانند این مبلغ را که به دهها میلیون دلار میرسد، به بنیاد قربانیان آمریکایی کشورهای حامی تروریسم واریز کنند.»
بر اساس این گزارش، آمریکا هفته گذشته نیز نفتکش یونانی «آشیل» را با پرچم لیبریا (کشوری کوچک در غرب آفریقا) توقیف کرد؛ مقامات آمریکایی گفتهاند این کشتی به جای محموله نفت عراق، حامل نفت خام ایران است و افرادی با جعل مدارک درباره این محموله، قصد دور زدن تحریمهای نفتی ایران را داشتهاند؛ اکنون به منظور مصادره محموله نفت خام کشتی «آشیل» شکایتی در آمریکا روانه دادگاه شده است.

حکومت ایران تاکنون درباره توقیف نفتکش فوق اظهار نظر رسمی نکرده است.
تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران، در دوران ترامپ به شدیدترین حالت خود در سالهای اخیر رسید و اگر چه بایدن، رئیس جمهوری کنونی آمریکا در کارزار انتخاباتی خود، از تمایل کشورش برای بازگشت به برجام سخن گفته بود، در هفته جاری اعلام کرد برای بازگرداندن ایران به میز مذاکره حاضر نیست تحریمها علیه این کشور را لغو کند.
موضوع قابل توجه اینکه حکومت ایران، سرمایههای مردم را به شکلهای مختلف در پیش پای حامیان خارجیاش چوب حراج میزند. کشتیهای بنزین توقیف شده توسط آمریکا نیز، از دارایی و ثروت مردم ایران هستند که در عملی خیانتکارانه، به جای هزینه کردن آنها برای رفاه و آسایش مردم و به ویژه برای اقشار فرودست، توسط نیروی قدس، برای دیکتاتور ونزوئلا ارسال شده بود و در مسیر توسط آمریکا توقیف شد.