ایران ـ اجتماعی
زندگی در زیر خط فقر با حقوق زیر ۶ میلیون تومان
روحالله بابایی عضو مجلس از بویین زهرا با بیان اینکه قبلا ملاک خط فقر دریافت حقوق زیر ۳ میلیون بود، اما این وضعیت با توجه به شرایط فعلی اقتصادی کشور تغییر کرده است، گفت: خط فقر هم اکنون به حقوقی زیر ۶میلیون رسیده است.
به گزارش رسانهها، روحالله بابایی عضو مجلس از بوئینزهرا و آوج، در تذکر شفاهی خود در صحن علنی مجلس خطاب به دولت گفت:
«حق و حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تامین اجتماعی و لزوم همسانسازی حقوقهای آنها بسیار اهمیت دارد؛ چرا که با توجه به نوسانات قیمتها و افزایش آن و همچنین افزایش قیمت ارز، در گذشته دریافت کنندگان حقوق ۳ میلیون، زیر خط فقر بودند که هم اکنون با توجه به شرایط داخلی کشور دریافتکنندگان حقوق زیر ۶ میلیون زیر خط فقر هستند.»
سبد معیشت یک خانوار سه و نیم نفره کارگری، ۲ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان است. این در حالی است که حداقل دستمزد ماهانه کارگران برای سال جاری،۹۳۰ هزار تومان تعیین شده و در مواردی نیز پرداخت همین حداقل دستمزد ماهها به تعویق میافتد. این آمار مربوط به زمانی میباشد که نرخ دلار، ۴۲۰۰ تومان بوده، اما حالا که نرخ دلار در مرز ۱۲۰۰۰ تومان است یعنی عملا سه برابر شده و به بیانی واضحتر کارگران سه برابر فقیرتر شده اند.
خط فقر در میان مردم آنقدر شدید و وحشتناک است که دهها هزار نفر به فروش کلیه و اعضای بدن خود روی آوردهاند و مسئولین حکومت بصورت رسمی در کار دلالی فروش اعضای بدن هستند. درشرایطی که معلمین و فرهنگیان کشور حقوق شان حدود ۲ میلیون تومان است پس در این صورت میتوان براساس گفته بابایی نتیجه گرفت که معلمان کشور که تعدادشان یک میلیون و ۷۰۰هزار نفر است سه برابر زیر خط فقر زندگی میکنند.
در همین حال آمار تعداد کارگران بیش از ۱۳ میلیون نفر است که بطور معمول حقوقشان ۶ ماه تا دو سال هم پرداخت نشده است.
حقوق پایه این کارگران یک میلیون تومان است. این حقوق فراتر از اینکه شش برابر زیر خط فقر باشد، از زیرخط بقا هم گذشته و بخش قابل توجهای از مردم در سطلهای زباله به دنبال غذا میگردند.
حالا اگر تعداد معلمان و فرهنگیان و کارگران را جمع بزنیم با عددکلانی مواجه میشویم که میتوان فهمید بر سر مردم ایران چه آمده است!؟
ایران کشوری است که منابع طبیعی زیادی دارد. چهارمین ذخائر نفتی دنیا و دومین دارنده ذخائر گاز دنیا است. حال جای این سوال باقی است که چرا جامعه ایران طی ۴۰ سال اخیر اینچنین به زیر خط فقر سقوط کرده است. پیشاپیش هویداست که تقریبا ۸۰ درصد جامعه ایران زیر خط فقر و ۴۰ درصد جامعه فراتر از این، به خط بقا سقوط کردهاند. برای این معضل آیا راهی به جز تغییر این سیستم حکومتی متصوراست؟