ایران – مدارس کپری
آموزش در حاکمیت دزدان و غارتگران منابع و ثروتهای ایران
مدارس کپری بچههای کوهسفید سراوان بلوچستان ایران
اهالی استان بلوجستان در فقر شدید در خیلی از نکات این استان در کپر زندگی می کنند و از اولیه ترین امکانات نیز محروم هستند.
در این کلیپ کوتاه تلاش می کنیم گوشه-ای از رنجی که مردم سیستان و بلوچستان می کشد را به شما نشان دهیم.
با اینکه سیستان و بلوچستان در صدر آمار بیسوادی دختران در کشور قرار دارد، اما حتی کودکانی هم که تحصیل میکنند از وضعیت خوب آموزشی بیبهره هستند. خصوصا تحصیل آن دسته از دانشآموزان در کپر که در هیچ منطق و توجیهی نمیگنجد.
خانم «سهیلا خارایی»، معلم یکی از دبستانهای کپری، میگوید: « دانشآموزان برای استفاده از سرویس بهداشتی در ساعت آموزشی باید به خانههای خود بروند و این کار در روند آموزش اختلال ایجاد میکند.»
معلم دیگر از دبستان کپری این چنین میگوید: « افزون بر گرمای زیاد ما برای نوشتن روی تخته سیاه باید خم شویم و چون نور کلاس کافی نیست دانشآموزان تخته را نمیبینند و آموزش دانشآموزان با توجه به این مشکلات خیلی سخت است… به علت شدت گرما مجبوریم برای جلوگیری از گرمازدگی دانشآموزان، آنها را زودتر تعطیل کنیم.»
در استان سیستان و بلوچستان و بنا به آمار سال قبل، به گفته خود مسئولین هنوز ۵۰ مدرسه کپری و ۸۰۰ مدرسه خشت و گلی وجود دارد. مدارسی که به مثابه یک تهدید دائمی برای جان دانشآموزان هستند. تحصیل در کپر با وجود منابع طبیعی گسترده در کشوری چون ایران، تنها ریشه در عدم کفایت مسئولین امور دارد.
نگاهی کوتاه به تصاویر غمانگیز تحصیل کودکان بلوچ در کپر، خود شرحی کافی بر این ناعدالتی آشکار است. «ایمان بازگیر» که یکی از دانشآموزان یبکی از مدارس کپری است، درباره وضعیت تحصیل در کپر میگوید: «کلاس تاریک است و تخته سیاه و صفحات کتاب را واضح نمیبینیم. کلاسمان کوچک است و سرویس بهداشتی هم نداریم. زنگ ورزش اینجا معنی ندارد و کلاس و مدرسه حصار ندارد و حیوانات و حشرات وارد کلاسها میشوند و جان ما را تهدید میکنند.»