ایران – حوادث اجتماعی
خودکشی دو پسر جوان همزمان با خوردن قرص برنج
بامداد یکشنبه ۳۰ آذر ۹۶ دو پسر جوان ۲۶ و ۱۶ساله در شهر خمین همزمان با خوردن قرص برنج دست به خودکشی زدند و متأسفانه جان خود را از دست دادند.
این دو جوان در مسیر انتقال به مراکز درمانی در اراک بهدلیل وخامت حالشان جان باختند.
بیشتر بخوانید
برخی از خودکشیهای گزارش شده در مهرماه:
خودکشی همزمان دو دختر جوان با سقوط از پل چمران اصفهان
روز شنبه ۲۹مهرماه ۹۶ دو دختر جوان در اصفهان خود را از پل موسوم به چمران در این شهر به پایین پرت کردهاند و دست به خودکشی زدند. بنا به گزارش خبرگزاریها این دو دختر حدود ۱۸ سال سن داشتند. براساس همین گزارشات یکی از دختران در دم جان سپرد و دیگری که هوشیاری خود را از دست داده و با شکستگی تمام اعضای بدن روبهرو است احتمال زنده ماندنش کم است.
خودکشی چند زن و مرد جوان در سنندج، کرمانشاه و اصفهان
روز جمعه ۲۸مهرماه ۹۶، یک مادر ۵۵ساله بهنام فانوس عزیزی اهل شهر بان وره، از توابع بخش باینگان شهرستان پاوه که طی روزهای گذشته اقدام به خودسوزی کرده بود بهدلیل سوختگی شدید در بیمارستان امام رضا کرمانشاه متأسفانه جان سپرد.
روز چهارشنبه ۲۶ مهر نیز خانمی به نام سونیا عطایی، ساکن شهرک پردیس سنندج، با حلقآویز کردن خود در پارک آبیدر به زندگی خود پایان داد.
در سنندج همچنین روز پنجشنبه ۲۷ مهر یک خانم پزشک به نام آرزوی قبادی ۳۵ ساله متاهل صاحب سه فرزند با خوردن قرص اقدام به خودکشی کرد و متأسفانه جان باخت.
۸ خودکشی و خودسوزی در یک روز در شهرهای مختلف ایران
همچنین روز سهشنبه ۱۸ مهرماه ۹۶ شهرهای کلار، بابل، قم و باشت در استان کهگیلویه و بویراحمد متأسفانه شاهد چندین خودسوزی و خودکشی بود.
در کلارآباد، بخش عباس آباد در استان مازندران روز سهشنبه ۱۸مهرماه ۹۶ پدر خانوادهای خود، همسر و دو دخترش را به آتش کشید. بر اثر این خودسوزی خانوادگی پدر ۵۵ ساله دچار سوختگی ۹۵ درصد، مادر سوختگی بالای ۹۰ درصد، دختر ۱۰ ساله سوختگی ۱۰۰ درصد و دختر ۱۶ ساله دچار سوختگی حدود ۷۵ درصد شدهاند.
در بابل نیز روز سهشنبه یک دختر ۱۹ ساله در شب تولدش با پرت کردن خود از طبقه سوم ساختمان دست به خودکشی زد و متأسفانه جان باخت.
در بابل همچنین یک زن ۵۰ ساله بعد ازظهر روز سهشنبه در خیابان شریعتی با آویزان کردن خود از میلههای پنجره اتاق خود را حلق آویز کرد و متأسفانه جان باخت
همچنین عصر روز سهشنبه ۱۸ مهر جوان ۲۳ سالهای با نام خانوادگی (ی. ص) در تپههای نور شهر باشت در استان کهگیلویه و بویراحمد خود را حلقآویز کرد و متأسفانه جان باخت.
و در قم نیز روز سهشنبه جوان ۲۰ سالهای قصد داشت خود را از بالای مونوریل قم به پایین پرت کند. با دخالت مردم از اقدام به خودکشی منصرف شد.
روز اول مهر ۹۶، مدیر مدرسه روستای صفا ایشان شهرستان گمیشان بعد از خارج شدن دانشآموزان از مدرسه، خود را در کلاس حلقآویز کرد و به زندگی خود پایان داد.
بگفته یک خانم روانشناس اجتماعی در تهران، تجربه نشان داده خودکشی عوامل اصلی و زمینهای متعددی دارد که یکشبه به وجود نمیآید. وی میافزاید: «خشونت در بین کودکان و نوجوانان در کشور ما رو به افزایش است. درواقع کودکان ما خشونت را آموزش میبینند. مهرورزی و گذشت در رفتار والدین وجود ندارد و فرزندان هم همین رفتار را فرا میگیرند.» بگفته یک خانم متخصص روانشناسی، وقتی کودکان و نوجوانان روزانه با صحنههای اعدام در خیابان و محله خود مواجه میشوند دچار آسیبهای روحی روانی جبران ناپذیری میشوند که حاصل آن انواع آسیب های اجتماعی و منجمله روی آوردن به خودکشی بعنوان راه حل نجات از مشکلات روزانه است.
از سوی دیگر اما روانپزشک عضو هیأت علمی دانشگاه محسن رازافشار معتقد است، رنج خودکشی در ایران رو به افزایش است و این حوادث هم نمودی از این افزایش خودکشی است. به گفته این روانپزشک و عضو هیأت علمی دانشگاه افزایش و گرایش جوانان و نوجوانان به خودکشی به دلیل افسردگی است که به دلایل مختلفی در این سالها در جامعه ایرانی رخنه کرده است: «افسردگی یکی از عوامل اصلی و زمینهساز خودکشی است که طی سالهای اخیر با شیب تندی در جامعه بهخصوص در بین جوانان و نوجوانان دیده میشود. دلایل این موضوع هم چندان پنهان نیست. وجود رانتهای مختلف، اختلاف طبقاتی لجامگسیخته، شرایط نابرابر اجتماعی، توزیع نامناسب ثروت و عواملی از این دست باعث میشود که آینده روشنی پیشروی این قشر وجود نداشته باشد. همین کنکور اخیر و حواشی آن برای داوطلبان آنکه عمدتا از نوجوانان و جوانان کشور هستند چه پیامدهای روانی به دنبال دارد؟ سرخوردگی که شاید سالها با آنها همراه باشد. شرایط اقتصادی و فرصت شغلی هم برای همه به یک میزان مهیا نیست. انبوهی از فشارها و رفتارهای اجتماعی که در آن از اختلاس، رانت تا قانونشکنی وجود دارد، در این شرایط یک نوجوان تحتتأثیر این بازی اقداماتی را انجام میدهد که شاید در نگاه اول برای مخاطب عام جای سوال و تعجب داشته باشد، اما با دقیقشدن بر عوامل زمینهساز، بروز چنین رفتاری نهتنها دور از ذهن نیست، بلکه قابلپیشبینی هم هست.»
این روانشناس در ادامه صحبتهایش به «شهروند» میگوید: «همیشه عوامل ژنتیکی و زمینههای فامیلی در بروز اختلالات روانی تعیینکننده نیستند. در دوران پستمدرن این عصر، شرایطی اجتماعی در کشور ما حاکم است که گرایش به خودکشی را بیشتر میکند.»
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96