هر مخالفت با خمینی، مخالفت با خدا پنداشته میشد و حکمش زندان و تعزیر و یا اعدام بود
سی و چهار سال پیش در چنین شبی یکی از جنایتکارترین دیکتاتورهای تاریخ بشریت نقاب رخ در خاک کشید. روح الله خمینی پس از ۱۰ سال جنایت در ایران بدلیل سرطان و بعد از چندین ماه بیماری شدید جان باخت.
خمینی خود را رهبر، نایب امام و جانشین خدا بر کره زمین میپنداشت؛ پس حرفش باید برای همگان حجت میبود و کسی را یارای تذکر به او نبود. هر مخالفت با رهبری، مخالفت با خدا پنداشته میشد و حکمش زندان و تعزیر و یا اعدام بود.
خمینی از فردای سقوط شاه، ، سرکوب اعتراضات مردم را از ترکمنصحرا به کردستان و از کردستان به خیابانهای شهرهای کشور کشاند. چرخه بازداشت، شکنجه و ترور، اینچنین در دوری بیپایان قرار گرفت.

خمینی حتی به کسانی که او را از پاریس آورده و به قدرت نشاندند رحم نکرد، بسیاری را کشت و بقیه را هم به تسلیم و ندامت مجبور کرد.

تشویق خانوادهها و دانشآموزان به جاسوسی
پیام انقلاب، ارگان مطبوعاتی سپاه پاسداران در ۱۴ شهریور سال ۶۰ سخنان خمینـی را منتشر کرد. خمینی در قسمتی از سخنانش در باره ضرورت تجسس، میگوید: «اگر رفت و آمد مشکوکی دیدید خودتان توجه کنید و اطلاع دهید. بر همه ما واجب است که جاسوسی کنیم. منع جاسوسی از حرفهای احمقانهای است که از همین گروهها القا میشود که جاسوسی خوب نیست. اما برای حفظ اسلام و حفظ نفوس مسلمین واجب است.»
اول مهر سال ۶۱ همزمان با بازگشایی مدارس، خمینی در پیام به دانشآموزان نوشت: «دانش آموزان عزیز باید با کمال دقت اعمال وکردار دبیران و معلمین را زیر نظر بگیرند که اگر خدایی ناکرده در یکی از آنها انحرافی ببینند، بلافاصله به مقامات مسئول گزارش نمایند … فرزندان عزیزم در صورتیکه مشاهده کردند که بعضی از دشمنان در لباس دوست و همشاگردی میخواهند آنان را جذب گروه خود کنند به مقامات مسئول معرفی نمایند و سعی کنند این کار خود را به صورت مخفی انجام دهند.»
«نعمت» جنگ و «زهر» آتشبس
به موازات سرکوب نیروهای سیاسی مخالف در داخل، خمینی «نعمت» جنگ با عراق را هم به خدمت گرفت. او بر اساس کتاب ولایت فقیه خود، به دنبال متحد ساختن کشورهایی بود که جمعیتهای قابل توجهای شیعه را در خود داشتند.
او جنگ با عراق را بهترین فرصت برای دستیابی به نیات خود دانست. به همین دلیل وی با همه پیشنهادهای صلح مخالفت کرد. خمینی در پی شکستهای پیدرپی نظامی و ته کشیدن ذخایر مالی مملکت که خرج جنگ شده بود و پس از چندصد هزار کشته، مجروح و اسیر، ناگزیر از پذیرش آتشبس و سر کشیدن «جام زهر» شد.
استقبال از جنگ با عراق به موازات تعطیل کردن دانشگاهها با عنوان «انقلاب فرهنگی»، صفبندی در برابر نیروهای خواهان تغییر و آزادی بود.
خمینـی جنگ را از این بابت «نعمت» و آتشبس را «جام زهر» میدانست؛ چراکه جنگ، سرکوب مطالبات مردم و آتشبس، طرح مطالبات آنها را مشروع میساخت.
از ماه تا چاه
تاریکترین و خونینترین مرحله در حکومت خمینی، دهه شصت بود. در اواخر همین دهه، خمینی در حالیکه فرمان جنایت بیسابقه قتلعام هزاران زندانی سیاسی در تابستان سال ۶۷ را به نام خود به ثبت داده بود، در خرداد سال ۶۸ مرد.
آری! اینچنین بود که خمینی از ماه به چاه افتاد. او همچون دیگر دیکتاتورها، غافل از این اصل اساسی بود که حاکمیت، مادام که با رضایت و پشتیبانی مردم همراه نباشد، تضمین استمرار نخواهد داشت. این رضایت را نه در ابراز نظر و یا تکرار شعارهای انتخاب شده مردم در گردهماییهای رسمی، بلکه زمانی به اثبات میرسد که آن حکومت، آزادی و انتخاب مردم را بر شالودهای از رفاه و رشد اقتصادی تضمین کرده باشد.
آزادی، بالاترین شاخص رضایت جمعیتی است که بر گرد یک رهبر جمع شدهاند. هر جامعه بدون آزادی، بیشترین رفاه هم در آن فراهم باشد، نهایتا همانند ساختمانی پوشالین بر شالودهای محکم، فرو خواهد ریخت و در گذر ایام از خاطرهها نیز محو خواهد شد.
آنچه بعدها بازماندگان خمینی در داخل و خارج ایران به پیش بردند، مردهریگ اندیشهای بود که از مغز خمینی تراویده بود؛ از قتلهای زنجیرهای و پروژه اتمی تا ادامه سیاست صدور انقلاب در بستری از فرصتهای بادآورده منطقهای.
وارثان خمینـی سیاستهای او را اینچنین در انطباق با شرایط جدید داخلی و منطقهای بیرحمانه پی گرفتند. بهای قرار گرفتن در چنین دالان تاریک و پروحشتی را در داخل، مردم ایران و به ویژه اقشار رانده شده به دهکهای پایین و در خارج، مردم کشورهای هدف، نظیر عراق و سوریه و یمن پرداختند.
شعلهی آزادی از زیر خاکستر سرکوب سرک میکشد
در چنین مسیری بود که نیروهای تحت امر خامنهای کمر به سرکوب اعتراضات مردم در سالهای ۷۸ و ۸۸ و ۹۶ ۹۸ بستند. اما استمرار اعتراضات سراسری مردم در سال ۱۴۰۱نهتنها بیانگر تسلیم نشدن مردم، بلکه اوجیابی آن را به نمایش گذاشته است.
اعتراضات سراسری مردم که از روزهای پایانی تابستان ۱۴۰۱ آغاز شده بود همچنان ادامه دارد ، مردم به خوبی دریافتهاند که تنها با سرنگون شدن این حکومت است که میتوانند به بهروزی و آسایش برسند. شعار فقر فساد گرونی میریم تا سرنگونی نشان از عزم جزم مردم برای سرنگونی حکومتی دارد که خمینی سوار بر انقلاب مردم پایههای آن را نهاد. اما این بار ربودن انقلاب توسط میوهچینان آن با هوشیاری مردم امکان پذیر نیست.
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/iranworkers
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96