پایین آمدن سطح بهداشتی مناطق سیلزده باعث افزایش زمینه برای شیوع وبا شده است
نزدیک به ۱۰ روز از سیل ویرانگر در استان کرمان میگذرد. تردد به بیشتر روستاهای سیلزده هنوز هم به دشواری صورت میگیرد. خراب شدن جادههای مواصلاتی، پلها و قطع آب و برق روستاها، زمینه بروز بیماریهای واگیردار را افزایش داده است. کارشناسان بهداشت هشدار میدهند، در صورت استمرار این وضعیت احتمال گسترش بیماریهای انگلی، شیوع وبا ، مار و عقربگزیدگی وجود دارد.
یک کارشناس بهداشت در رابطه با تشریح وضعیت وخیم بهداشتی و احتمال گسترش بیماریها میگوید:
«اکثر سرویسهای بهداشتی غیرقابل استفاده شده است و مردم مجبورند از سرویس بهداشتی مشترک استفاده کنند. اسهال، وبا، مار و عقربگزیدگی بیماریهای شایعی است که اگرچه تاکنون مشاهده نشده، اما در صورت ادامه وضعیت آبگرفتگی اتفاق میافتد.»
- سیل اخیر، گواهی بر چپاولهای نجومی قرارگاه خاتم
- وضعیت فاجعهبار سیل و برف و کولاک در کشور؛ ناکارآمدی حکومت یا بخشی از تلاش برای بقاء
نبود دارو در خانههای بهداشت منطقه برای مقابله با بیماریها و شیوع وبا

بهورزان این منطقه برای درمان بیماریهای اهالی تنها پودر او آر اس و قطره مولتی ویتامین و آهن در اختیار دارند. وضعیت دارویی خانههای بهداشت این منطقه پیش از سیل هم خوب نبود. اما بعد از وقوع سیل این وضعیت به وخامت گراییده است. مردم بدلیل تخریب خانههایشان در چادر بسر میبرند. گرد و خاک، سرما و… شرایط سختی برای مردم فراهم کرده است. به همین دلیل نیاز به رسیدگیهای پزشکی ویژه دارند. اما حکومت هیچ کمکی برای مردم فراهم نکرده است.
یکی از بهورزان با ذکر نمونه وضعیت بهداشتی راه کارهای ابتدایی برای ممانعت از شیوع وبا را برای مردم توضیح میدهد. وی میگوید:
«خانوادهها با من تماس میگیرند و شرح حال کودک خود را میدهند. تنها کمکی که میتوانم بکنم، راهنمایی تلفنی است. روش تهیه سرم خوراکی برای اسهال را به آنها آموزش میدهم و از آنها میخواهم آب را قبل از مصرف بجوشانند.»
وخامت وضعیت مردم سیلزده بدلیل قطع راههای ارتباطی
راههای ارتباطی بیشتر روستاها هنوز وصل نشده است. وضعیت مردم بشدت وخیم و بحرانی است. امدادرسانی از هوا نمیتواند نیازهای مردم را تامین کند. بسیاری از مردم همه وسایل زندگی خود را در سیل از دست دادهاند.
یکی از اهالی سیلزده با اشاره به نابودی همه زندگی مردم میگوید:
«در سیل اخیر حتی چادری در اختیارمان نگذاشتند؛ بهجای یک پرس غذا و پتو مشکل جنوب استان کرمان را بهطور اساسی برطرف کنند. طرحهای آبخیزداری اجرا و سیلبندها را ترمیم کنند که با بارندگی خانه و کاشانه مردم به ویرانه تبدیل نشود که بعد نتوانند فاجعهای که به بار آمده را مدیریت کنند».
سران حکومت، افزایش فقر، ویرانی، نابودی زیرساختها، گسترش کرونا و شیوع وبا را فرصتی برای بقاء حکومت خود میدانند. به همین دلیل از هر وضعیتی که مردم را از ادامه اعتراضات دور نگه دارد، استقبال میکند. البته باید به سران این حکومت گفت آنکه باد میکارد طوفان درو خواهد کرد. طوفان اعتراضات مردم که دودمان این حکومت را به باد دهد نیز نزدیک است.
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96