خشکسالی در کمین محصولات کشاورزی خوزستان
خشکسالی و کمبود بارش، در سال زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰، باعث از بین رفتن ۱۰۰هزار هکتار از گندمزارهای دیم استان خوزستان شده است.
خشکسالی پدیدهای است که در همه مناطق کره زمین بوقوع میپیوندد. اما در استانی مانند خوزستان که بستر چهار رودخانه بزرگ کشور است، امری عادی نیست. حاکمیت، آب روخانه کارون و سایر سرشاخه های آن را به مرکز کشور منتقل کرده است تا از آن در کارخانجات وابسته به سپاه پاسداران و فولاد استفاده کند. کمبود آب روخانهها در استان خوزستان باعث شده که کشاورزان، ناچار به کشت دیم شوند. کشت دیم از سنتیترین شیوههای آبیاری است و در بیشتر کشورهای جهان منسوخ شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان، در گفتگو با خبرگزاری ایرنا از غیر قابل برداشت بودن کشتهای دیم استان خبر داد و گفت: « بیشتر گندمزارهای دیم آسیب دیده از خشکسالی که درمناطق جنوبی ، غربی و جنوب شرق استان متمرکز هستند قابل برداشت نیست.»
در سال زراعی که در آن هستیم، ۵۸۰ هزار هکتار از اراضی استان خوزستان زیر کشت گندم رفته است که ۱۸۰ هکتار آن یعنی یک سوم زمینهای زیر کشت، به روش سنتی دیم است.
زمان برداشت گندم در استان خوزستان با توجه به گرمسیر بودن این مناطق از نیمه دوم فروردین آغاز شده و بمدت دو ماه ادامه خواهد داشت.

تابستان ۱۴۰۰ با تنش آبی در ۲۵۰ شهر کشور
حمید رضا کشفی، معاون راهبردی و نظارت بر بهره برداری شرکت آب و فاضلاب، با اشاره به افت بارندگی در زمستان گذشته اعلام کرده بود: « بهدلیل افت بارندگی در سال جاری، تابستان ۱۴۰۰ با مشکل کم آبی روبرو خواهیم شد و بر این اساس، تعداد شهرهای دارای تنش آبی به ۲۲۰ تا ۲۵۰ شهر افزایش خواهد یافت.»
خشکسالی و تنش آبی در استان خوزستان در حالی است که طی سال گذشته بارندگیهای سنگین باعث جاری شدن سیل در بسیاری از شهرهای و روستاهای این استان شده بود اما زیرساختهای لازم برای مهار این آبها در استان وجود ندارد و مردم در زمستان درگیر سیل و در سایر فصلها درگیر خشکسالی و کم آبی هستند.