خبرگزاری رویترز روز دوشنبه گزارش کرد اتحادیه اروپا ۷ فرمانده سپاه و بسیج ایران را تحریم کرده است
به گزارش خبرگزاری رویترز، علت این تحریمها نقض حقوقبشر و سرکوب اعتراضات سال ۹۸ عنوان شده است و به آنها ویزای سفر به اروپا داده نمیشود و دارایی آنها مسدود میشود.
رویترز گزارش کرد: «اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۲۳ فروردین ماه ۷ تن از فرماندهان سپاه پاسداران، بسیج و پلیس، همراه با ۳ زندان ایران شامل زندانهای اوین، فشافویه و زندان رجاییشهر کرج را تحریم کرده است.»
بنابه این گزارش تحریمها شامل حسین سلامی فرمانده سپاه پاسداران، غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، حسن کرمی فرمانده یگانهای ویژه ناجا، محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران، حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی، غلامرضا ضیایی رئیس زندان اوین، حسن شاهوارپور فرمانده سپاه ولیعصر خوزستان و لیلا واثقی فرماندار قلعه حسنخان میشود.
این گزارش ادامه میدهد که این افراد متهم به نقض حقوقبشر و سرکوب اعتراضات آبان ماه ۹۸ میباشند.
بنابه این گزارش، دارایی این افراد در کشورهای عضو اتحادیه اروپا مسدود میشود و به آنها ویزای سفر به این کشورها داده نخواهد شد؛ اتحادیه اروپا حسین سلامی را به عنوان کسی که مسئولیت سرکوب اعتراضات آبان ماه را بر عهده دارد، نامیده است.
خبرگزاری رویترز نوشته است: «این اولین تحریمهای اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی بخاطر نقض حقوق بشر پس از حدود ۱۰ سال است؛ اتحادیه اروپا پیشتر بیش از ۸۰ ایرانی را بخاطر نقض حقوقبشر تحریم کرده که هر سال تحریم آنها را تمدید میکند.»
روز ۱۱ فروردین ماه ۳ دیپلمات اروپایی به خبرگزاریها گفته بودند که کمیسیون اتحادیه اروپا قصد دارد ۷ نظامی را که شامل فرماندهان بسیج و نیروی انتظامی میشوند و همچنین ۳ دستگاه دولتی را تحریم کند.
در جریان اعتراضات آبان ۹۸، به گزارش سازمان عفوبینالملل بیش از ۳۷۰ نفر کشته شدند، اما خبرگزاری رویترز همان زمان نوشت که دستکم ۱۵۰۰ نفر در جریان این اعتراضات کشته شدند؛ این خبرگزاری گفته است آمار خود را از «۳ مقام وزارت کشور» بدست آورده است.
خبرگزاری رویترز همچنین به جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل اشاره کرده که در گزارش خود درباره کشتار آبان ماه گفته است، جمهوری اسلامی ایران از تحقیقات مناسب در این باره و بازخواست از عاملان آن امتناع کرده است.
در آبان ماه سال ۹۸ و بدنبال افزایش ناگهانی قیمت بنزین* اعتراضات گستردهای در سراسر کشور رخ داد که با سرکوب خشن حکومت روبرو شد؛ در این فاصله اینترنت برای بیش از یک هفته قطع شد؛ عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران مدعی شده است که بین ۲۰۰ تا ۲۲۵ نفر در این اعتراضات کشته شدند.