فروغ با کتاب تولدی دیگر در زمره بزرگترین شاعران نیمایی انسانگرای زمان خود و هم تراز شاملو قرار گرفت

فروغ فرخزاد که بدونشک یکیاز بزرگترین شاعران معاصر ایران است عمری کوتاه داشت و دفتر زندگیش با یک سانحه رانندگی در ۳۲سالگی بسته شد.
فروغ فرخزاد با نام کامل فروغالزمان فرخزاد در ۸ دیماه ۱۳۱۳ بدنیا آمد. محل تولد او تهران، محله امیریه، خیابان معزالسلطنه بود. پدرش اهل تفرش و مادرش اهل کاشان و چهارمین فرزند خانواده بود. از اعضای دیگر خانواده وی میتوان از فریدون و پوران فرخزاد نام برد.
وی در سفری به اروپا کوشید تا با فرهنگ آنجا آشنا شود. آشنایی با فرهنگ هنری و ادبی اروپا ذهن او را باز کرد و زمینههای دگرگونی فکری او را فراهم کرد.
اسیر، نخستین مجموع شعر فروغ فرخزاد است. وی در آن زمان بیش از ۱۷ سال سن نداشت. فروغ در این مجموعه بدون پردهپوشی و بیتوجه به سنتهای آن زمان احساسات خود را توصیف میکند. تنهایی، اندوه، ناامیدی و ناباوری که در وجود او رخنه کرده است، در سراسر اشعار وی موج میزند.
دیوار، دومین اثر فروغ است که در سال ۱۳۳۵ منتشر شد. منتقدان سنتگرا، فروغ فرخزاد را به دلیل سنتشکنیهایش در این مجموعه مورد سرزنش قرار داده بودند.
- «آرزوی من آزادی زنان ایران است» فروغ فرخ زاد شاعر عصیان بر سنتهای اسارتبار
- شعر رویایی فتح باغ از فروغ فرخزاد با صدای به یاد ماندنی و نافذ خودش – کلیپ + متن شعر
عصیان فروغ فرخزاد به سنتهای اسارتبار
فروغ نه تنها از این ملامتها نهراسید، بلکه در سال ۱۳۳۶ سومین اثر خود به نام عصیان را منتشرکرد. وی در دو اثر دیوار و عصیان به بیان اندوه، تنهایی و زندگی در میان رویاهای خود پرداخته است وی در این آثار، نسبت به همه سنتهای اسارتبار عصیان میکند.
شعر فروغ، بازتاب رنج و فریاد زن ایرانی بود. فریادی که به مدد آگاهی عمیقتر به دنیای پیرامون و شرایط زمانی و مکانی، به تولدی دیگر انجامید!

حیات دوباره فروغ فرخزاد را میتوان در چهارمین مجموعه شعر وی به نام تولدی دیگر به وضوح دید. وی پیش از این شاعری دردمند، صمیمی، اما کم عمق بود. اما در تولدی دیگر وی در ردیف بزرگترین شاعران نیمایی انسانگرای زمان خود و هم تراز شاملو قرار گرفت. سرودن این مجموعه بین سالهای ۳۸ تا ۴۲ بود.

ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد، تنها اثر فروغ است که پس از مرگ و در سال ۱۳۵۲ منتشر شد.
شروع شعر ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد اینگونه است:
و این منم
زنی تنها
در آستانه فصلی سرد
در ابتدای درک هستی آلوده زمین
و یأس ساده و غمناک آسمان
و ناتوانی این دستهای سیمانی
مرگ فروغ فرخزاد در میان بهت و ناباوری همگان

فروغ در روز دوشنبه ۲۴بهمنماه ۱۳۴۵ هنگام رانندگی برای جلوگیری از تصادف با سرویس مهد کودک، از جاده منحرف شد. بدلیل خرابی درب خودرو به بیرون پرتاب و سرش با جدول خیابان برخورد نمود. وی ساعتی بعد در بیمارستان فوت کرد.
۲ روز بعد جسد او را در گورستان ظهیرالدوله به خاک سپردند. چوبک، آل احمد، شاملو، ابتهاج، انجوی شیرازی، کسرایی و بیضایی و بسیاری دیگر از هنرمندان در وداع آخرین با وی شرکت داشتند.
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96