تصویر دیدنی از چهارراه لاله زار و نحوه لباس پوشیدن مردم تهران در سال ۱۳۰۵ خورشیدی

ساختمانی که در زمینه عکس دیده میشود احتمالا ساختمان گراندهتل تهران در آن زمان باشد. خیابان لاله زار از خیابانهای معروف قدیمی و مرکزی شهر تهران است. این خیابان از سمت جنوب به توپخانه، از شمال به خیابان انقلاب منتهی میشود.
- عکس دیدنی یکی از سرگرمیهای کودکان تهران دهه ۴۰ خورشیدی
- شستن کاهو زاینده رود زیر پل خواجو تابستان ۵۶ – ویدئو

تاریخچه خیابان لاله زار
لالهزار در اواخر دوران قاجار و اوایل دوره پهلوی نماد نوگرایی و هنر در ایران بود و به «شانزهلیزهٔ تهران»ملقب شده بود. بسیاری از تئاترها، رستورانها، تجارتخانهها، کابارهها، پیالهفروشیها، خیاط خانهها، سینماها و فروشگاههای معروف تهران و ایران در این خیابان قرار داشتند.
ناصرالدین شاه بعد از بازگشت از سفر اول فرنگستان تصمیم به احداث خیابانی مانند «شانزهلیزه» در تـهران به عنوان «دارالخلافه» گرفت و دستور داد که از میان باغ مصفای لالهزار خیابان بکشند، زمینهای اطراف خیابان نیز میان «مقربین درگاه» تقسیم شد. مهدیقلی هدایت در مورد آن میگوید:
«لالهزار باغی بود بین خیابان لالهزار و میدانی در متمم خیابان اسلامبول و خیابان ماشین که حال اکباتان نام نهادهاند قسمت شرقی آن را باغ وحش میگفتند. حال همه عمارت شدهاست خیابان لختی (سعدی) آن دو قسمت را از هم جدا کرده است.
ناصرالدین شاه لالهزار را به نود هزار تومان فروخت. تولوزان التماسها کرد که نگاه بدارند که سبب لطافت هوای شهر است نشنیدند. در تابستان خیابان لالهزار هوای خنک بسیار خوبی داشت در آن اوقات که خیابان خوش هوا و روحافزا بود اهالی کمتر استفاده میکردند اینک که هوای آن خیابان باطناً و ظاهراً کثیف و موذی است محل توجه و ازدحام خلق است.»
زمانی در خبابان لالهزار بیش از ۱۵ سینما و چندین تئاتر و تماشاخانه فعالیت داشتند ولی در حال حاضر کمتر از ۱۰ سینما در این خیابان فعال هستند و اکثر این سینماها هم از رونق افتادهاند.
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96