شورای حکام آژانس بینالمللی اتمی، قطعنامه محکومیت حکومت ایران را با اکثریت آرا تصویب کرد
عصر روز چهارشنبه ۱۸ خردادماه ۱۴۰۱، شورای حکام آژانس بینالمللی اتمی قطعنامهای را بر علیه حکومت ایران صادر نمود. این قطعنامه با رأی موافق ۳۰ عضو این شورای ۳۵ نفره تصویب شد. کشورهای روسیه و چین به این قطعنامه رای مخالف و کشورهای هند، لیبی و پاکستان، رأی ممتنع دادند.
شورای حکام آژانس از روز دوشنبه ۱۵ خرداد نشست فصلی خود را شروع کرد و روز چهارشنبه هجدهم خرداد موضوع اتمی ایران را مورد بحث قرار داد. در این نشست عملکرد دولت ایران به دلیل عدم پاسخگویی به سؤالات اساسی آژانس مورد انتقاد قرار گرفت. یکی از موارد جدی که نماینده ویژه آژانس در طی سه سال گذشته دنبال نموده، توضیح ردیابی اورانیوم در سایتهای اعلام نشده بود. حکومت ایران تاکنون به هیچ یک از سوالات مطرح شده پاسخ نداده است و این موضوع همچنان از ابهامات پرونده اتمی ایران محسوب میشود.
قطعنامه مزبور از طرف ایالات متحده و سه کشور اروپایی آلمان، بریتانیا و فرانسه پیشنهاد شده بود. کشورهای عضو شورای حکام از ایران خواستند که به سوالات پاسخ داده نشده آژانس پاسخ مسئولانه بدهد.
واکنش حکومت ایران نسبت به تصویب قطعنامه شورای حکام

پس از تصویب قطعنامه توسط شورای حکام، حکومت ایران آنرا به شدت محکوم نمود. غائبی، سرپرست نمایندگی ایران با محکوم کردن این قطعنامه، خطاب به نمایندگان دولتهای عضو آژانس گفت:
«با توجه به همکاری گسترده ایران با آژانس، دعوت از ایران برای همکاری با آژانس از طریق پذیرش این قطعنامه بیمعنی و ناامیدکننده است».
غائبی تصویب قطعنامه را عملی با انگیزه سیاسی و مغرضانه خواند. وی گفت: «این قطعنامه با انگیزههای سیاسی تهیه شده که از سوی برخی از کشورهای عضو شورای حکام پیشنهاد شده بود.»
تهدیدات حکومت ایران بعد از تصویب قطعنامه
سرپرست نمایندگی هیأت ایرانی، پس از تصویب قطعنامه اعلام کرد که تصویب این قطعنامه عاملی نمیشود که ایران از مواضع اصولی خود عدول کند. همچنین، این قطعنامه عاملی نیست که ما را مجبور به همکاری بیشتر با آژانس نماید. وی در ادامه افزود:
«عواقب این امر متوجه ارائهکنندگان و حامیان این قطعنامه است. زیرا ایران حق دارد که در سیاست خود نسبت به آژانس بازنگری کند».
بدنبال تصویب قطعنامه شورای حکام، سازمان انرژی اتمی ایران دوربینهای آژانس را از کار انداخت و اعلام کرد:
«از امروز فعالیت دوربینهای فراپادمانی دستگاه اندازهگیری برخط سطح غنا OLEM و فلومتر آژانس قطع میشود که دستور آن به مسئولان مربوط داده شده است».
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96