ترانه «ای شکسته» با صدای مخملی مرجان و آهنگ عماد رام – ترانهای که مرجان را به زندان فرستاد در سالگرد فقدانش
با کمال تاسف خانم مرجان خواننده شهیر میهنمان در پی یک عمل جراحی بر اثر ایست قلبی درگذشت. شهلا صافی ضمیر معروف به مرجان، در سال ۱۳۲۷ متولد شد. او پس از اتمام تحصیلات متوسطه با مهدی علیمحمدی (گوینده رادیو و دوبلور) ازدواج کرد. مرجان در سن ۲۱ سالگی برای نخستین بار در فیلم «دنیای پرامید» به کارگردانی احمد شیرازی بر پرده سینما ظاهر شد.
متن ترانه ای شکسته با صدای مرجان:

ای شکسته تو شکستی
بویه کردی غصه خوردی
از ته دل گریه کردی
من باهاتم خاک پاتم
چو پرنده درهواتم
من رفیق گریه هاتم
عشق در تو،شعر در تو
بی تو من جایی ندارم
بی تو فردای ندارم
من باهاتم مثل بارون تو چشاتم
مثل غصه ت صداتم
چون پرنده در هواتم
ای وطن ای خانه ی من
بی تو من جایی ندارم
بی تو فردای ندارم
مرجان اولین بار در سال ۱۳۵۹ به خاطر اجرای ترانه وطن(ای شکسته) دستگیر شد. او میگوید پاسداران در حمله به خانهاش ویولن پرویز یاحقی را شکستند و مدت یک ماه به شکنجه و آزار او پرداختند. ترانه وطن( ای شکسته) با شعری از علیرضا میبدی و ساخته عماد رام، یک ترانه میهنی بود.
ویلای او پس از دستگیری ضبط و خودش از کار منع شد. مرجان دو سال پس از آزادی بار دیگر در تیرماه ۱۳۶۱ در خانهاش، واقع درخیابان پاسداران به جرم هواداری از مجاهدین خلق دستگیر شد و به زندان رفت. مـرجان در بند زنان با بسیاری از زندانیان سیاسی همبند و شاهد شکنجه و اعدام بسیاری از آنها بود. امری که تأثیر عمیق بر وی گذاشت. مرجان خاطرات بسیاری از دوران زندان خود و مشاهداتش نقل کردهاست.
خروج از ایران
او در سال ۱۳۸۰ از ایران خارج شد، و راهی به آمریکا پیدا کرد و در لوس انجلس ساکن شد. مـرجان بعدها به همراه همسرش در آمریکا به شورای ملی مقاومت پیوست و تا دم مرگ یک عضو این شورا بود. او آهنگی به نام «رهایی» درباره خیزشهای مردمی در ایران خوانده است. ملودی این آهنگ توسط مـرجان، ترانه توسط همسرش فریدون ژورک و تنظیم توسط پرویز رحمان پناه انجام شده است.
اولین کار هنری مـرجان در خارج از کشور خواندن ترانهای به نام «رهایی» به مناسبت اعتراضهای مردمی در ایران بود. ملودی این آهنگ توسط مـرجان، بر روی سرودهای از همسرش، فریدون ژورک، با تنظیم پرویز رحمانپناه، ساخته شده بود.
مـرجان در مصاحبهای با مجله جوانان که در لس آنجلس منتشر میشود، رسماً اعلام کرد که صدای من از این پس تا آزادی هم میهنان دربندم سلاح من است، و ترجیح میدهم این صدا را نه درکنسرتها، که علیه آخوندهای حاکم برکشورم به کار بگیرم.
او در خارج از ایران، آلبوم شب های خط خطی را در سال ۱۳۸۴ آفرید و چندین کنسرت نیز بر پا داشته است. ازجمله ترانههای معروفی که وی اجرا کرد، ترانه قدغن، وقت براندازی، چی بگم و پرچم است.
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96