کارگران و استادکاران ساختمانی بدنبال فراخوان قبلی در برابر مجلس دست به تجمع اعتراضی زدند
کارگران و استادکاران ساختمانی روز سهشنبه سوم بهمنماه فراخوان به یک تجمع اعتراضی در برابر مجلس داده بودند. بدنبال این فراخوان سراسری، روز سهشنبه ۵ بهمنماه ۱۴۰۰، این کارگران در برابر مجلس تجمع کردند. علت این تجمع اعتراضی وضعیت بد معیشتی کارگران ساختمانی است که روز به روز نیز بیشتر به وخامت کشیده میشود. این گردهمایی بزرگ با حضور جمع زیادی از کارگران و استادکاران، از استانهای مختلف در تهران، برابر مجلس برگزار شد.

کارگران معترض ساختمانی خود را از فراموش شدگان میدانند که هیچ نهاد و مسئولی به فکر آنها نیست. آنها معتقدند که هر روز سفره نانشان کوچک و کوچکتر میشود.
کارگران و استادکاران ساختمانی از حقوق قانونی برخوردار نیستند
کارگران معترضی که در جلوی مجلس تجمع نمودهاند، میگویند که از حقوق قانونی خود بهرهمند نیستند. آنها معتقدند که با پیگیریهای قبلی، در سال ۱۳۸۷، ارائه خدمات بیمه برایشان در مجلس به تصویب رسیده است. اما بدلیل بدقولی و بیدرایتی مسئولین سازمان تأمین اجتماعی، این خدمات دو سال است که متوقف شده است. کارگران و استادکاران ساختمانی میگویند: «بدلیل بخشنامههای ظالمانهای که سازمان تأمین اجتماعی صادر کرده، بیمه دهها هزار کارگر ساختمانی قطع شده است.» این کارگران معترض از نمایندگان مجلس خواهان رسیدگی هرچه سریعتر به مشکلات خود هستند.
یکی از کارگران حاضر در صحنه میگوید: «صدها نفر از این کارگران بدلیل حوادث ناشی از کار یا فوت نموده و یا از کار افتادهاند. خانوادههای آنان نیز در فقر و فلاکت بسر میبرند و کسی هم به فکر آنان نیست.» وی اضافه نمود که بخشنامههای یکطرفه و ضدکارگری سازمان تأمین اجتماعی باید لغو گردند.
اصلاح ماده ۵ حق مسلم ماست
کارگران و استادکاران ساختمانی حاضر در برابر مجلس شعار میدانند: «اصلاح ماده ۵ حق مسلم ماست»، «فریاد ما بر این است، عدالت بهترین است».
این کارگران در بیانیهای که به مناسبت این تجمع صادر کردهاند خواستههای خود را ذکر نمودند. خواستههای این کارگران عبارتند از:
۱ـ حذف سهمیه بیمه کارگران ساختمانی و تایید نهایی اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی توسط نمایندگان مجلس در صحن علنی مجلس. بیمه شدن تمامی کارگران و استادکاران ساختمانی که در نوبت بیمه هستند بدون هیچ بهانه و سهمیهبندی.
داشتن تامین اجتماعی حق مسلم هر کارگری هست. چه کسانی پشت پرده مافیای ساخت و ساز کشور پنهان شدهاند که از بساز بفروشها حمایت میکنند؟ آنهایی که جزو متمولترین و ثروتمندترین افراد جامعه هستند. ما صدقه نمیخواهیم کارفرمای ثروتمند ما وظیفه دارد کارگر را بیمه کند.
۲ ـ بهرهمندی کارگران و استادکاران ساختمانی از مزایای قانون مشاغل سخت و زیانآور و غرامت ایام بیماری،
۳ـ صدور دستورالعملهای قاطع و کاربردی در الزام کارفرمایان به رعایت مسائل ایمنی در صنعت ساختمان و کاهش حوادث ناشی از کار.
۴ـ لغو دستورالعملهای یکطرفه سازمان تامین اجتماعی بر علیه کارگران و استادکاران ساختمانی. از قبیل حذف بیمه کارگران تاسیسات، لولهکش آب و لولهکش گاز، قطع بیمه کارگران به بهانه عدم پرداخت بیمه بمدت ۳ماه. عدم واگذاری بازرسی کارگران ساختمانی به کارگزاریها که کوچکترین تخصصی در امر بازرسی ندارند. عدم بیتوجهی به انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی در امر شناسایی و بازرسی کارگران واقعی علیرغم تاکید کارگروه قانون رفع موانع اجرایی بیمه کارگران ساختمانی و مصوبات هیات امنای سازمان.
۵ـ کاهش پرداخت حق بیمه ۳۵ سال برای کارگران و استادکاران ساختمانی
۶ـ واگذاری تنظیم و صدور بخشنامههای مربوط به کارگران ساختمانی به کمیته مورد اشاره در اصلاحیه ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی. اینکار جهت جلوگیری از اجحاف در حق کارگران ساختمانی الزامی است.
۷ـ تذکر به وزارت راه و شهرسازی، وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی در جهت به رسمیت شناختن تشکلهای کارگری بهویژه بیش از ۴۵۰ انجمن صنفی کارگران ساختمانی که از حیث گستردگی جغرافیایی و تعداد عضو در یک صنف تخصصی بزرگترین تشکل کارگری کشور میباشند. تقویت تشکلهای کارگری بخش ساختمان. جلوگیری از تضعیف آنها با صدور بخشنامههای یکطرفه و بدون مشورت با تشکلها.
بیانیه فوق از طرف مسئول روابط عمومی کانون انجمنهای کارگران و استادکاران ساختمانی سراسر کشور صادر شده است.
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96