تجمع اعتراضی جمعی از کسبه بازار اراک نسبت به عدم اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا
شنبه ۲۳ فروردین ماه، جمعی از کسبه بازار اراک نسبت به عدم اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، در مقابل ساختمان فرمانداری این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند.
بر اساس تصمیم ستاد مقابله با کرونا قرار بود که بانکهای کشور با اصناف نسبت به دریافت اقساط و وصول چک ها همکاری و همیاری داشته باشند؛ اما همکاری دیده نمیشود. پیامدهای ویروس کرونا باعث راکد ماندن فعالیت های بازار و افت چشمگیرخرید مردم به دلیل قرنطینه، شده است.
خبرگزاری ایسنا روز شنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ به نقل از علیرضا عسگری، مسئول اجرایی هیات امنای بازار تاریخی اراک نوشت: «براساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا مقرر بود که بانک ها در دریافت اقساط و وصول چک ها همراهی لازم را با صنوف داشته باشند، اما در این حیطه مشکلاتی وجود دارد.»
پیش از شیوع ویروس کرونا نیز وضعیت اقتصادی در کشور خوب نبود و تورم و کاهش قدرت خرید مردم چالشهای بسیاری را ایجاد کرده بود، در این شرایط ویروس کرونا نیز مزید بر علت شد و درست در بهترین زمان فعالیت اقتصادی (اسفندماه) بازار اراک و صنوف تعطیل شدند به همین دلیل لازم است که دولت تدابیر و تصمیمات جدی را به مانند دیگر دولت ها برای حمایت از اصناف و چرخه تولید و توزیع در نظر بگیرد.»
دولت اما به جای ایفای نقش خود در جبران خسارات وارده آمده بر اصناف و اقشار آسیبپذیر که از کرونا تاثیر پذیرفتهاند، دست به انواع و اقسام مانورهای پوشالی درخیابانها میزند تا با ایجاد رعب و وحشت مانع از اعتراض مردم رنجدیده شود.
علی ربیعی، سخنگوی دولت روحانی روز شنبه ۲۳ فروردین، در یادداشتی نوشت بحران شیوع ویروس کرونا وضعیت شغلی ۷.۳ میلیون نفر از شاغلان رسمی و غیررسمی در کشور را تحت تاثیر
معصومه آقاپور علیشاهی، نماینده شبستر در مجلس نیز گفته است که «به دلیل شیوع کرونا بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان هزینه هر خانوار اضافه شده است.»