غزاله علیزاده نویسنده و شاعری که توسط دستگاه جاسوسی و اطلاعاتی حکومت به قتل رسید
غزاله علیزاده از جمله نویسندگان و شاعران میهن است که با عشق به مردم به حمایت از مبارزان راه آزادی برخاست. او مخالف استبداد و سر در گرو آزادی داشت و پس از استقرار دیکتاتوری ولایت فقیه، با اشعار و کتابهایش، علیه سرکوب و اختناق، قلم زد.
غزاله علیزاده در این مسیر با کسانی همراه شد که از طرف دستگاه امنیتی بهشدت تحت تعقیب بودند. غزاله به آنان پناه داد و هر آنچه داشت برای ادامه راهشان در اختیار آنان قرار داد. روح آزاده و منش بزرگورانه غزاله، آخوندهای حاکم را برآشفت و او را به همین جرم دستگیر و تحت شکنجه قرار دادند.
اسم اصلی او فاطمه علیزاده بود که با نام هنریاش غزاله علیزاده مشهور شد. او در سال ۱۳۲۷ در مشهد چشم به جهان گشود. از دانشگاه تهران لیسانس حقوق گرفت و در ادامه با سفر به فرانسه، دکترای فلسفه را از دانشگاه سوربن فرانسه گرفت. غزاله با نوشتن رمان «خانه ادریسیها» در زمره نویسندگان و رمان نویسان بزرگ عصر حاضر قرار گرفت.
داستانهای کوتاه غزاله علیزاده

غزاله نویسنده چند داستان کوتاه از جمله کتابهای زیر است:
مجموعه داستانی «سفر ناگذشتنی»
بعد از تابستان
چهارراه
تالارها
کتاب داستانی «چهارراه» غزاله علیزاده از جمله کتابهایی است که عنوان بهترین مجموعه داستانی را از آن خود کرده است.
مرگ غزاله علیزاده در هالهای از ابهام باقی ماند
روز ۲۲ اردیبهشت سال ۱۳۷۵ اعلام شد که جسد غزاله در حالی که به درختی در جنگلهای چالوس آویزان بود پیدا شده است. راویان و نشریات حکومتی علت مرگ او را بهطور قاطعانه خودکشی اعلام نمودند. حتی برای اثبات این مدعا نوشتههایی را به نقل از غزاله آوردند که نوشته است از زندگی سیر گشته است. اما سیر حوادث قبل و بعد از آن گواه آن است که چنین ادعاهایی واهی و به دور از واقعیت است.
جامعه نویسندگان ایران و شخصیتهای فرهنگی، قبل از مرگ غزاله علیزاده زیر تیغ قتلهای زنجیرهای قرار داشت. دستگاه اطلاعاتی امنیتی وابسته به خامنهای، بسیاری از نویسندگان، شاعران و شخصیتهای سیاسی منتقد را با شیوههای مختلف به قتل رسانده بود.
اطرافیان و نزدیکان غزاله هم موضوع خودکشی را کاملا رد کرده و گفتهاند اصلا با روحیات او ناسازگار است. اگر چه برخی از کارگزاران همین حکومت بعدها به دست داشتن مقامات امنیتی در قتلهای زنجیرهای اعتراف کردند. اما پرونده قتلهای زنجیرهای همچنان مکتوم مانده و باید روزی راز آن گشوده شود.
- قتل موبد زرتشتیان آرش کسروی در کرمان یادآور قتلهای زنجیرهای دهه ۷۰
- بازنمایی ترور کشیش طاطائوس میکائیلیان توسط جوخههای قتلهای زنجیرهای در سالگرد قتل وی
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96
