اداره کار بر اساس رای دیوان عدالت اداری کارگران ایران مایه تبریز را مجبور به صرفنظر از حقوق خود به نفع کارفرما میکند
کارگران شرکت ایران مایه تبریز نسبت به ثبت نکردن درخواست دریافت حقالسعی توسط اداره کار اعتراض دارند. این کارگران بعد از تعطیلی کارخانه در اوایل سال ۱۴۰۰ توانستند برای ۶ ماه اول بیکاری خود، حقالسعی بگیرند. در ادامه با تعیین تکلیف نشدن وضعیت کارخانه، کارگران برای ۶ ماهه دوم نیز درخواست دریافت حقالسعی کرده اما اداره کار از پذیرش درخواست کارگران خودداری می کند.
پیش از این شعبه تجدید نظر دیوان عدالت اداری، رای اداره کار برای پرداخت حق السعی ۶ ماهه اول را باطل کرده بود. به این ترتیب کارگران شرکت ایران مایه تبریز از حقوق خود به نفع کارفرما محروم شدهاند.
یکی از کارگران شرکت ایران مایه تبریز در این رابطه میگوید:
«اداره کار ما را به تسویه حساب با کارخانه و گرفتن بیمه بیکاری دعوت میکند؛ در حالیکه ما بیش از یک دهه در کارخانه ایران مایه کار کردیم و حاضر نیستیم از حق کار در این کارخانه بگذریم. »
- کارگران شرکت ایران مایه خواستار پرداخت حقالسعی خود شدند
- تعطیلی کارخانه ایران مایه تبریز و اعتراض کارگران در مخالفت با آن
تعطیلی کارخانه بدون توجه به وضعیت کارگران

کارخانه ایران مایه تبریز در سال ۸۷ به یک شرکت ترکیهای ـ فرانسوی واگذار شد. اما این کارخانه در اوایل سال ۱۴۰۰ به بهانه ضررده بودن رو به تعطیلی گذاشت. کارفرما به کارگران شرکت ایران مایه که هر کدام ۱۰ تا ۱۵ سال سابقه کار داشتند، برگه تسویه حساب داد و حکم اخراجشان را صادر نمود.
پیش از این در آذرماه سال ۹۹، حدود ۴۰ کارگر کارخانه را اخراج کرده بودند. در اسفندماه سال ۹۹ نیز بقیه کارگران که ۱۱۰ نفر بودند، اخراج شدند. از این ۱۱۰ نفر، حدود ۲۴ کارگر از گرفتن برگه امتناع کردند. آنها ضمن طرح شکایت خواستار بازگشت به کار خود شدند. با این که حکم بازگشت به کار این افراد صادر شده است، اما مدیران کارخانه ایران مایه تبریز از ورود کارگران به کارخانه جلوگیری کرده و صرفا به پرداخت حقالسعی اکتفا میکنند. اما حالا نیز طبق رای دادگان حقالسعی به آنها تعلق نمیگیرد.
کارگران قربانیان نبود نظارت بر عملکرد کارفرما
به گفته کارگران برای کارخانه خریدار معرفی شده است؛ اما سرمایهگذار قبل در فروش تعلل میکند. به این صورت کارگران این شرکت بیش از یک سال است که بلاتکلیف ماندهاند.
به دلیل وخامت وضعیت اقتصادی و عدم نظارت کامل بر کارفرما، ندادن حقوق به کارگران یک روال عادی شده است. این درحالی است که طبق قانون کارفرما موظف است، حقوق کارگران را بصورت کامل پرداخت کند. اجرا نشدن قوانین نیمبند کارگری در این نظام دست باز به کارفرما برای استثمار هرچه بیشتر کارگران میدهد.
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96