ورشکستگی و بحران در اقتصاد ایران ، جنگ روانی یا واقعیت؟ ـ بخش دوم
از «شایعه» گرانی سرسامآور تا وفور نعمت!
خبرگزاری مجلس در تاریخ ۵ تیر ۹۹ با نقل سخنان علی اصغر عنابستانی در مجلس، نوشت: «عامه مردم هم حیران ماندهاند، قدرت خریدشان آنقدر کاهش یافته که دیگر جرأت هیچ خریدی ندارند، قیمت ها پر نوسان و با شیب تند در حال صعود، مسکن، لجام گسیختگی و غیرقابل دسترس و بازار بیثبات و سرگردان.»
نمونه دیگری از وفور نعمت! در حل مشکلات مردم در زمینه کرونا از زبان مهدی سعادتی نماینده بابل را رادیو فرهنگ در تاریخ ۱۵ مرداد منعکس ساخته است: «مردم عزیز بدانند متاسفانه مازندران در مقطع فعلی بعد از موج دوم جزء دومین استان است که دچار مشکل شده… مشکلات حادی ما داریم صدها فوتی داریم و کمبود مشکلات دارو، دستگاه اکسیژن ساز و ژنراتور و وای پد و کمبود وسایل تخصصی از جمله مسائلی است و تقاضا میکنیم و اعلام میکنم بعنوان رئیس مجمع نمایندگان کنترل کنند.»
سقوط «ارزش ریال» شاخص ورشکستگی و افزایش نرخ تورم
در روزهای اول مردادماه، ارزش ریال در برابر دلار ۲۵ هزار تومان هم رسید و تنها طی ۱۰سال گذشته ۲۴برابر افت داشته است. نرخ تورم در حالی ۲۶ درصد اعلام شد که با تنزل ارزش پول ملی بهعنوان اصلیترین شاخص ورشکستگی اقتصاد ایران ، شاهد افزایش افسارگسیخته قیمت کالاهای اساسی و فرستادن جمعیت بیشتری به زیر خط فقر هستیم.
آمار نرخ تورم واقعی در اقتصاد ایران
پروفسور استیو هنکی، اقتصاددان دانشگاه جان هاپکینز در تاریخ ۳۱ ژوئیه۲۰۲۰ (۱۰مرداد ۹۹) در توئیتر درباره تورم سالانه و اعداد ساختگی دولت ایران نوشت: «مرکز آمار ایران اعداد نادرست را در گزارش اخیر خود منتشر کرده و مدعی است که تورم سالانه ایران بیست و شش و چهاردهم درصد است، حقیقت ندارد.
با استفاده از آمار بهشدت دقیق «مرکز دادهها و ساند اند ساینس» من تورم رژیم ایران را که بهطور حیرتآوری ۹۸درصد است محاسبه کردهام. دولت فاسد ایران تولیدکننده نتایج فاسد است».
گرانی افسارگسیخته قیمتها در لابلای مطبوعات حکومتی
نقش برجسته مافیای غارتگر سپاه پاسداران و دولت حسن روحانی در گرانی روزافزون قیمت مواد غذایی و کالاهای اساسی و خالی کردن سفره مردم به ویژه کارگران در همه جا دیده میشود.
رضا بیگی در مجلس در تاریخ ۳ تیر ۹۹ گفت: «شکر امروز در بازار خرده فروشی کیلویی ۱۰هزار تومان به فروش میرسد. قیمت جهانی شکر ۲۲۰دلار. اگر دلار ۲۰تومان امروز دولت آقای روحانی ببینیم یعنی قیمت آن باید ۵هزار تومان باشد نه دههزار تومان در حالی که ما برای خریدن این شکر ارز ۴۲۰۰تومانی دادیم»
روزنامه رسالت در تاریخ ۲۰ تیر ۹۹ از افزایش ۵ تا ۱۵میلیون تومانی قیمت خودرو در بازار خبر داد و نوشت: «افزایش قیمتها در حالی هر روز در بازار اتفاق میافتد که تقریبا کمتر معاملهای انجام میشود، پراید۱۱۱ به مبلغ ۸۰ میلیون تومان و پراید ۱۳۱ با قیمت ۷۳ میلیون تومان مورد معامله قرار گرفت.»
روزنامه آرمان در ۱۲مرداد ۹۹ در خصوص حذف برنج از سبد خانوار نوشت: «درکنار گرانی برنج داخلی، حالا برنج وارداتی هم با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به جرگه کالاهای گران پیوست… میتوان این را پیشبینی کرد که برنج با گرانتر شدن ۸۵ درصدی از سفره بسیاری از خانوادهها و دهکهای پایین جامعه حذف شود. افزایش قیمت و تورم برنج خارجی در حالی اتفاق میافتد که جزو کالاهای اساسی بوده که در لیست دریافتکنندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی قرار داشت.»

افزایش قیمت تخم مرغ و مرغ
مرکز آمار در تاریخ ۸ مرداد ۹۹ اعلام کرد که نرخ تورم، قیمت تخم مرغ در تیر ماه ۴۱.۸درصد و قیمت مرغ ۳۹.۲ درصد افزایش یافت.
بر اساس گزارش این مرکز، متوسط قیمت مرغ ماشینی در تیرماه (قیمت هر کیلوگرم در فرودین ۹۹ بالغ بر ۱۱۶۰۰ تومان) نسبت به ماه قبل یعنی خرداد، ۳۹.۲ درصد و تخم مرغ نیز در این مدت ۴۱.۸ درصد افزایش دارد.
همچنین از اول سال ۹۹ لوبیا چیتی (یک کیلوگرم ۲۷ هزار تومان) حدود ۹هزار تومان و عدس (یک کیلوگرم ۲۲هزار و ۷۰۰ تومان) بیش از ۸ هزار تومان در این مدت گران شده است.