افزایش اخراج و تعدیل پرستاران در بیمارستانهای خصوصی مشهد و افزودن آنان به لشکر بیکاران
بنابه گزارشات رسیده، علیرغم اینکه روزانه با افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا مواجه هستیم و با آغاز کار و فعالیت در پهنههای مختلف، آغاز موج دوم این بیماری را پیش رو داریم؛ خبر از افزایش اخراج و تعدیل پرستاران در بیمارستانهای خصوصی منتشر میشود.
از اوایل فروردین ماه، اغلب بیمارستانهای خصوصی ایران شاهد اخراج و تعدیل پرستاران زیادی بودهاند؛ این در حالی است که مدام این روزها با تصاویر پرستاران با رد ماسک و عینک روی صورت، بازنشر و فداکاریهایشان بسیار گفته میشود.
اما بهانههایی هم برای قطع همکاری با این پرسنل زحمتکش، از جمله، پایان قرارداد و خالی شدن بیمارستان از بیماران و ضدعفونی کردن محیط وجود دارد.
روز سهشنبه ۲۶ فروردین ماه، یک پرستار بخش آیسییو بیمارستان خصوصی در مشهد میگوید: «۷ فروردین ماه به او اعلام کردند فعلاً مرخص است تا وقتی دوباره خبرش کنند، او بیش از ۲۰ سال سابقه پرستاری دارد که ۴ سال آن در همین بیمارستان بوده است.»
این پرستار افزود: «بخشهای بیمارستانهای خصوصی خالی است؛ اما پرستاران گناهی نکردهاند، وضعیت بحرانی است. همه ما اجاره خانه و قسط داریم و قطع شدن همین حقوق بخور و نمیر، زندگیمان را با مشکل مواجه میکند؛ این اتفاق تنها برای این بیمارستان نیست و بیمارستانهای دیگر هم تصمیم به اخراج و تعدیل پرستاران گرفتهاند.»
او ادامه میدهد: «همه صحبت از تکریم پرستاران میکنند؛ در حالی که مدیران بیمارستانهای خصوصی، تصمیم به پایان همکاری و اخراج این افراد گرفتهاند.»
وی همچنین گفت: «قرارداد بیمارستانهای خصوصی با پرستاران، دو سه ماهه است و پرستاران نمیدانند بعد از سه ماه آیا باز هم شغلی دارند یا خیر؟ ما امنیت شغلی نداریم و این ضعف اداره کار است؛ الان هم برویم شکایت کنیم، میگویند خودتان قرارداد امضاء کردهاید.»
وی در خاتمه گفت: «به غیر از او، حدود ۳۰ نفر از همکارانش در همان بخش مشمول این تصمیمگیری شدهاند.»
بیاعتنایی مقامهای دولت نسبت به اخراج و تعدیل پرستاران در حالی است که همزمان با بحران کرونا، کمبود نیروهای انسانی در کادر درمان چندین بار از سوی مقامهای رسمی مورد اشاره قرار گرفته است.
هشتم فروردین ماه، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاده به نیاز به استخدام پرستار از کمبود ۱۰۰ هزار نفر در این زمینه خبر داده بود.
شرایط استاندارد جهانی حاکی از نیاز دستکم دو نفر پرستار به ازای هر تخت بیمارستان است؛ اما این میزان در ایران کمتر از یک نفر اعلام شده است.
اخراج پرستاران و عدم حمایت مالی و حقوقی دستگاههای دولتی از آنها در شرایطی است که طی هفتههای گذشته، گزارشها حاکی از ابتلا و فوت دهها نفر از اعضای کادر درمانی در تهران و استانها در اثر کرونا بوده است.