اخراج کارگران شهرداری یاسوج در پی اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق + فیلم
اخراج کارگران شهرداری یاسوج در حالی صورت گرفت که نسبت به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق خود اعتراض کرده بودند.
کارگران بخش خدمات شهری شهرداری یاسوج ۵ ماه است حقوق خود را دریافت نکردهاند و به دلیل اعتراض به پرداخت نشدن حقوق از کار اخراج شدهاند.
این کارگران که هم اکنون بیکار شدهاند، عنوان کردند که در برابر اعتراض ما به پرداخت نشدن مطالباتمان و پس از آن اخراج کارگران معترض، کسی پاسخگوی آنها نیست.
یکی از کارگران با اشاره به مشکلاتشان میگوید: «آیا این درست است که در مقابل هزینههای سنگین معیشتمان، دستمزد ما پرداخت نمیشود و پس از این که اعتراض میکنیم از کار اخراج شده و هیچ مسئولی نیست که به ما پاسخگو باشد.»
وی ادامه میدهد: «به نهادهای مختلف دولتی مراجعه کرده و یا تماس گرفتهایم، اما هیچ کس جواب ما را نمیدهد؛ آیا این ظلم در حق کارگران نیست؟ ما مسلمان هستیم، آیا اسلام گفته به هم نوع خود ظلم و خیانت کن؟ آیا این درست است که به ما ظلم و خیانت شود؟ ما کارگر هستیم و دستمان به جایی بند نیست.»
این کارگر خدمات شهری شهرداری یاسوج افزود: «همه کارگران خدمات شهری همین وضعیت را داریم؛ در این شرایط بیماری و کرونا که کارگران شهرداری بایستی به کارشان ادامه دهند، اما ۴ تا ۵ ماه حقوق آنها پرداخت نمیشود.»
این کارگر ادامه میدهد: «اگر حقوق کارگر شهرداری بایستی در یاسوج ۳ میلیون و ۵۰۰ تا ۴ میلیون حقوق باشد، به ما ۲ میلیون و ۵۰۰ داده میشود، یعنی حقوق ما نصف است.»
وی افزود: «نصف حقوق را پیمانکار از حقوق کارگر میزند آن هم در این شرایط گرانی بازار که ما با این حقوق امکان تامین هزینههای زندگیمان را نداریم و حقوقی که داده میشود به آن نمیرسد.»
لازم به یادآوری است که کارگران شهرداری یاسوج که پیمانکاری و طرف قرارداد شرکتهای خصوصی هستند، بارها به دلیل پرداخت نشدن ۴ تا ۵ ماه دستمزد و دیگر مطالبات، دست به تجمع اعتراضی و اعتصاب زدهاند.
اعتراض کارگران در حالی است که شهرداری یاسوج مشکل را از ناتوانی پیمانکاران در پرداخت مطالبات مزدی کارگران عنوان کرده و به شرکت پیمانکاری گفته است که در صورت نداشتن درآمد کارگران را تعیینتکلیف و از ظرفیت بیمه بیکاری استفاده کند.
در تجمع اعتراضی ۱۸ آذر ماه ۹۹، کارگران شهرداری یاسوج گفته بودند: «نگران آینده شغلی و امرار معاش خود هستیم و حتی اگر به بیمه بیکاری معرفی شویم، بایستی مدتها منتظر بمانیم تا مقرری ما برقرار شود؛ در نتیجه ابتدا مطالبات عقبافتاده ما پرداخت شود و بعد تصمیمگیری کنند.»