ابراهیم رئیسی کاندیدای ریاست جمهوری ایران در لیست تحریمهای حقوق بشری اروپا و آمریکا قرار دارد.
با نزدیک شدن موعد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، این موضوع توجهات بیشتری را در جهان برانگیخته است. یکی از جنبههایی که در عرصه بینالمللی مورد توجه قرار گرفته، این است که ابراهیم رئیسی در لیست تحریمهای بینالمللی قرار دارد.
خبرگزاری رویترز طی مقالهای به تاریخ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ به این موضوع پرداخته است. رویترز مطلبی را چنین تیتر زده است:
«نامزد اصلی ریاست جمهوری ایران قاضی تندرویی است که توسط آمریکا تحریم شده است».
رویترز در مقاله خود ابتدا به این موضوع پرداخته است که ابراهیم رئیسی نامزد اصلی خامنهای در این انتخابات میباشد. این روزنامه گمانهزنی نموده است که احتمال موفقیت رئیسی و بیرون آمدن نام او از صندوق انتخابات زیاد است. رویترز میافزاید: « این فرد یکی از منتقدان جدی غرب میباشد. سابقه شغلی او نشان داده که یکی از عناصر تندرو میباشد. به همین دلیل، رئیسی احتمال موفقیت خامنهای در صحنه بینالمللی را از بین خواهد برد».
ابراهیم رئیسی در لیست تحریمهای بین المللی
رئیسی در سال ۲۰۱۹ توسط آمریکا، بدلیل نقض حقوق بشر، از جمله اعدامهای دهه ۱۹۸۰ مورد تحریم قرار گرفت. از جمله دلایل دیگر تحریم رئیسی، سهم وی در سرکوب ناآرامیهای سال ۲۰۰۹ میباشد.
رئیسی در سال ۲۰۱۱، نیز در لیست تحریمهای حقوق بشری اتحادیه اروپا قرار گرفت. دلیل تحریم وی توسط اتحادیه اروپا نیز دست داشتن او در جنایت علیه زندانیان سیاسی در سال ۱۹۸۸ میباشد. رئیسی همراه دیگر قاضیان منتخت خمینی، دستور داشتند زندانیان سیاسی را در زندانهای سراسر کشور از بین ببرند.
هرچند که مجامع حقوق بشری بینالمللی، پیش از این به نقش رئیسی در چنین قتلعام بزرگی تأکید کرده بودند. اما ۱۲سال پس از این واقعه، نام او بعنوان یک ناقض حقوقبشر، در لیست تحریمهای اروپا و آمریکا قرار گرفت.
رویترز در ادامه مطلب خود اضافه میکند که در قتلعام سال ۱۹۸۸، زندانیان قتلعام شده در گورهای جمعی دفن گردیدهاند. زندانیایی که قبلا محاکمه شده و در حال گذراندن احکام زندان صادر شده خود بودند.
سوابق شغلی ابراهیم رئیسی
رویترز در مقاله خود به سابقه شغلی ابراهیم رئیسی اشاره کرده و نوشته است:
ـ رئیسی یک شخصیت رده متوسط در سلسله مراتب روحانیون مسلمان شیعه ایران است.
ـ او در بیشتر دوران حرفه خود، یک مقام ارشد دادگستری بوده است.
ـ سپس ۱۰ سال به عنوان معاون رئیس قوه قضاییه مشغول کار بوده است.
ـ وی در سال ۲۰۱۴ به عنوان دادستان کل منصوب گردید.
ـ در سال ۲۰۱۹ از طرف خامنهای به سمت رئیس برجسته دادگستری منصوب گردید.
ـ بعداً در همان سال، رئیسی در راس سیستم حقوقی کشور قرار گرفت.
خامنهای فقط به بقای حکومتش میاندیشد
رویترز در مقاله خود، نظرات برخی از کارشناسان سیاست ایران را نیز درج نموده است و به تنگناهای خامنهای پرداخته است. به نقل از کسری اعرابی تحلیلگر «مؤسسه بلر برای تغییرات جهانی» آورده است:
« اگر شانس پیروزی رئيسی در این انتخابات مشخص نبود، او هرگز به عنوان نامزد ثبتنام نمیکرد. تصمیم رئیسی برای ثبت نام، قطعاً توسط شخص خامنهای هدایت شده است»
علی واعظ، مشاور ارشد گروه بحران بینالملل به جنبه حیاتی این تصمیم خامنهای پرداخته است. واعظ معتقد است؛ خامنهای حتی به بهای از دست دادن مشروعیت بینالمللی خود، مجبور به اینکار بوده است. وی در این زمینه به دو رکن اصلی این حکومت اشاره نمود و آنرا نظامی با دوستون خواند. حکومتی دوگانه که هم بر روی جمهوریت بنا شده و هم روحانیت.
از منظر این تحلیلگر گروه بحران بینالملل، خامنهای حاضر شده است برای حفظ نظامش، جمهوریت آنرا فدا نماید. زیرا از دید خامنهای، هرچند که یکی از ارکان مشروعیت خود را تضعیف میکند، اما آینده نظامش را تضمین مینماید. با چنین درکی از موقعیت حکومت ایران، میتوان درک کرد چرا ابراهیم رئیسی برای چنین سمتی در نظر گرفته شده است.
- ابراهیم رئيسی ، بیسواد یا جلاد! سوابق تحصیلی و تجارب در قتل و کشتار – بیوگرافی
- انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰؛ وعدههای عوامفریبانه کاندیداها چه بر سر اقتصاد ایران خواهد آورد
اینستاگرام ایران کارگر: https://www.instagram.com/irankargar2019
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96