تجمع اعتراضی پذیرفته نشدگان آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت سوادآموزی
روز یکشنبه ۲۱ دی ماه ۹۹، تجمع اعتراضی پذیرفته نشدگان آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت سوادآموزی، در برابر مجلس برگزار شد.
در تجمع اعتراضی پذیرفته نشدگان آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت سوادآموزی که صبح امروز (یکشنبه) در برابر ساختمان مجلس برگزار شد، معترضین از شهرهای مختلف به تهران آمده بودند تا صدای اعتراض خود را به گوش نمایندگان مجلس برسانند.
این تجمع کنندگان شامل کسانی میشوند که در آزمون ۲۰ تیر ماه ۹۹ پذیرفته نشدند و برای چندمین بار است که خواستار رسیدگی به وضعیت شغلی خود میباشند.
پذیرفته نشدگان آزمون استخدامی آموزشیاران و آموزشدهنده نهضت سوادآموزی میگویند: «حدود ۶ هزار نفر میباشیم که پس از ۱۰ تا ۱۵ سال فعالیت در نقاط محروم کشور به عنوان آموزشیار و آموزشدهند نهضت سوادآموزی، پس از پذیرفته نشدن در آزمون استخدامی ۲۰ تیر ماه ۹۹ شغل خود را از دست دادهایم.»
آنها افزودند: «این در حالی است که سازمان آموزش و پرورش به عنوان متولی ما، ملاک ادامه فعالیتمان را قبولی در آزمون اعلام کرده است.»
یکی از معترضین با ناعادلانه خواندن آزمون آموزشیاران نهضت سوادآموزی و مقایسه با نیروهای پیشدبستانی و سربازمعلمان میگوید: «پس از بارها تجمع اعتراضی در برابر مجلس، در نهایت طرح جذب ۶ هزار نفر نهضتی پذیرفته نشده در مجلس مطرح شد که در نهایت طرح حذف آزمون برای همه مشمولین وزارت آموزش و پرورش قبل از سال ۹۲ که علی علیزاده، نماینده مراغه و عجبشیر نوشته شده بود با موافقت ۱۷۵ نماینده رای آورد.»
وی ادامه میدهد:
«متاسفانه با وجود تایید این مصوبه که ۶ هزار آموزشیار نهضت سوادآموزی پس از سالها تحمل سختی امیدوار شده بودند، اخیرا در ۷ دی ماه ۹۹، اعضای کمیسیون آموزش این مصوبه را نادیده گرفته و تصمیم به بررسی مجدد آن در مجلس گرفتهاند.»
این معترض افزود: «همه گروههای آموزشی بدون آزمون وارد دانشگاه فرهنگیان شدند، اما آموزشیاران نهضت سوادآموزی شامل چنین شرایطی نشده و برای ادامه فعالیت شرط قبول شدن در آزمون را پیش پای ما گذاشتند.»
وی میگوید: «از یک آموزشیار نهضت سوادآموزی پس از ۱۴ تا ۱۵ سال فعالیت چرا باید الان آزمون استخدامی گرفته شود؟ آیا این تبعیض محسوب نمیشود؟ چرا در شروع کارمان از ما آزمون نگرفتند تا امروز در شرایط بد اقتصادی کشور و با وجود همه مشکلات شغل خود را از دست بدهیم و بر مشکلاتمان افزوده شود.»
وی تصریح میکند که در شروع فعالیتمان گفته شد پس از ۲ سال کار در نهضت سوادآموزی، در وزارت آموزش و پرورش استخدام خواهیم شد، اما اکنون ۱۴ سال پشت آزمون ماندهایم.
به گفته این آموزشیار نهضت سوادآموزی، سالها با کمترین دستمزد در مناطق دورافتاده و روستایی مشغول به کار بودهایم و خواستار توجه بیشتری نسبت به وضعیت کنونی خود هستیم.
وی در پایان صحبتهایش میگوید: «از نمایندههای مجلس که شعار انقلابی بودن سر میدهند میخواهیم طرحی را تصویب کنند که ما نیز مانند سایریت بدون آزمون استخدام شویم و عدالت برای همه یکسان اجرا شود.»